2015. szeptember 13., vasárnap

NoCarb pite


100gr sütőmix
60gr vaníliás protein, ha szerencsés vagy, akkor van fahéjas almás proteined
ízlés szerint én már nem tettem bele, de mehet eritrit
2 evőkanál kókuszolaj
1 tojás (egyszer ezzel, egyszer enélkül készítettem)
fél zacsi sütőpor
0,5dl ásványvíz bubisat használtam

Töltelék1: 
erdei bogyós gyümölcs mix (spar) felolvasztva hozzá keverni eritritet és konjak lisztet (egy tk.) kcal: 73, fehérje6,5gr, szénhidrtá 2,1gr, zsír 4,2gr

Töltelék 2. : 
reszelt alma, fahéj, eritrit, konjak liszt
kcal: 57, fehérje, 4,2gr, szénhidrát 4,2gr, zsír 2,7gr

Töltelék 3.: 
amikor nem hiszed el, hogy a cukkini tud alma is lenni: reszelt cukkini, eritrit, fahéj, szegfűszeg, citromhéj és konjak liszt. kcal: 60, fehérje 5,5gr, szénhidrát 1,5gr, zsír: 3,5gr

A tésztát kézzel gyúrd össze, béleld ki vele muffin sütőformákat, mehet bele egy-egy teáskanálnyi töltelék és a tetejére a maradék tésztát vagy lapítsd rá, vagy csinálj rácsokat, vagy formákat.
A tetejét tojással kentem meg.


200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sült.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Nekem sajnos nem állt így össze a pite, nem volt elég a 0,5 dl víz, tettem bele egy tojást, úgy már gyúrható tésztát kaptam.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Gratulalok a receptjeidhez, nagyon jok!!! Lenne viszont egy kerdesem: miert raksz minden teszta/süti recepthez kokuszolajat? En fogyni szeretnek es figyelek a kaloriakra de minden receptet ugy meg dob kaloriaban az olaj (kokuszolaj cca. 900 kcal/100gr). Nem lehet ezeket kihagyni a receptböl? Vagy mondjuk joghurttal pl. kivaltani? Köszi!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Köszönöm :)
      Azért teszem bele a zsiradékot, mert finomabb lesz tőle, illetve nélküle nem is próbáltam ki. Ez a sütőmix nem lisztként viselkedik, kell hozzá víz és zsiradék is, hogy jó legyen.
      Ha fogyni szeretnél, akkor jó, hogy figyeled a kalóriákat, DE nem ezen múlik a siker! A tápanyagok aránya sokkal fontosabb. Ha a szénhidrátokat csökkented, akkor növeld a zsiradékot. Azért tehetem mindenbe a kókuszzsírt, mert ezek a sütik szinte szénhidrátmentesek. A joghurt szénhidrát inkább, mint hasznos fehérje, vagy zsír.

      Törlés

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...