A NoCarb Noodle és én elkészítettük neked! 6 hetes részletes, változatos étrend receptekkel! Neked már csak el kell készítened és meg kell enned!
A diéta 6 hetét, minden egyes napot, minden egyes étkezést a NoCarb oldalán találod! Most minden a rendelkezésre áll! Nincs több kifogás!
Remélem segítségedre lesz, és te is olyan sikerrel zárod ezt a pár hetet, mint én. Most is úgy gondolom, hogy mindegyik diéta működik, ha tervezel, számolsz és csomagolsz. Egyébként mindegyikben túl- vagy aluleheted magad, avagy valamelyik tápanyag elúszik, lemarad.
Turmixok
edzés után és lefekvés előtt, ha még éhes vagy, utóvacsoraként.
Javaslom vízzel fogyasztani, így nem kell leszokni a tej ivásról, mert ha már két turmixot iszol egy nap, az keményen fél liter tej! Hogy milyet? Amitől nem fáj a hasad, nem puffadsz. Én a laktóz-, cukor-, és zsírmentesre esküszöm. Igyekszem nem elkötelezni magam egyik márka irányába sem. Ittam már túl édeset, és ízetlent is. Ittam már olyat, amitől fájt a hasam és óriási lett fél órán belül. Neked is meg kell találnod a legjobbat. Nekem az iso zerok jönnek be.
10 perces NoCarb Süti
pici sütőpor kikever, mikrózod 1 percig maximumon lefedve, majd kifordítod a tálból és néhány szem dióval ehető.
Gyümölcsszósz:
egy marék erdei gyümölcsöt felmelegítünk, villával összenyomkodjuk, egy teáskanálnyi útifű maghéjat keverünk hozzá és amikor elkezd sűrűsödni, ráöntjük a kész sütinkre.
Csokis mogyoróvajas szósz:
egy kanálnyi mogyoróvajat pici vízzel, édesítővel és holland kakaóporral kikeverünk és kész is.
Spenótos csirke NoCarb sajtos rudacskával
Spenótos Csirke két adag:
300gr natúr spenót püré, 70gr natúr cottage cheese, 2 gerezd fokhagyma, himalája só, ezeket serpenyőben összefőzöd. A csirkét tetszőlegesen aprítod, csirkefűszerrel ízesíted és kisütöd.
Spenótos pizza
20gr sütőmix, 1 tojás, pici sütőpor, himalája só, oregano, reszelt parmezán sajt, pici langyos víz. Sütőpapíros pizza sütő lapra kentem kb. fél cm vastagságba és 20 perc alatt pirulásig sütöttem. Kivettem, majd rákentem a kedvenc spenótos csirkémet és megint egy kis reszelt parmezán mehet a tetejére. Vissza a sütőbe és akkor vettem ki, amikor a sajt aranysárga színű lett.
Spenótos csirke így készült: 100gr csirke csíkokra vágva, serpenyőben lepirítva 100gr spenótpüré 2 gerezd fokhagyma szétnyomva 2 ek. natúr cottage cheese ezt az utóbbi három hozzávalót összeforralom és kész is van.
Nocarb Parmezános mákos rudacska (ez egy nagy adag, a mai napon étkezésenként 5-5db-ot fogyassz el)
- 5 púpos evőkanál NoCarb rost sütőmix
- 2 tojás + 1 a kenéshez (sajnos nem fog az egész kelleni – gyakorlatilag egy evőkanálnyi habart tojás elegendő)
- 10 g élesztő (friss)
- 2-3 ek. mák darálva
- 1 evőkanál meleg víz
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- Só
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál vaj vagy valamilyen zsiradék
Reszelt sajt, szezám mag, köménymag vagy egyéb keverék, amivel meg szeretnénk szórni.
A rostot bele rakjuk egy tálba, hozzáadjuk a 2 tojás, sót, parmezánt, sütőport és vajat, valamint a meleg vízben feloldott és csomómentesen elkevert élesztőt, majd hozzáadunk 3-4 evőkanál kefirt és összedolgozzuk – mivel a kefir mennyisége a tojás nagyságától is függ, részletekben adjuk hozzá, addig, amíg egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ha egy kicsit még ragad nem gond – mert 15 perc pihentetés után egy gyúrható nem ragadós, könnyen kezelhető tésztát kell, kapjunk. Amíg pihen a tészta, addig begyújtjuk a sütőt, előkészítjük a tepsit és reszelünk sajtot, vagy előkészítjük a magokat – keveréket, amivel megszórjuk a stanglit. A tésztát 2 részre osztjuk – kinyújtjuk kb fél centis vastagságúra, széleit levágjuk, hogy téglalap alakot kapjunk, megkenjük tojással és megszórjuk ízlésünknek megfelelően – a mi esetünkben vörös cheddar sajttal. Tetszőleges nagyságú csíkokra vágjuk. A leszelt széleket hozzágyúrjuk a másik részhez, majd megismételjük a stangli készítést. Sütőbe rakjuk és 10-15 perc alatt megsütjük.
Mákos habos kocka
- 1 csomag NoCarb Noodle tészta (szélesmetélt)
- 50gr darált mák
- 0,5dl kókusztej
- 30gr kevert protein vaníliás ízben
- 2ek. eritrit
- 120gr reszelt alma
- 2 tojás
- 3 tojásfehérje habként a tetejére
A tésztát egy fazékba tettem leöblítettem, és pár percig főztem, pontosan addig, amíg lereszeltem az almát és hozzátettem a mákot, az eritritet. Tettem bele fél deci liter kókusztejet, egy adag vaníliás kevert proteint, két egész tojást. Az egészet összekevertem, na így már jó, jöhet a tészta. A nocarb tésztát leszűrtem és hozzákevertem a mákos almás masszához.
Egy kicsi (20x30cm) tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem, 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.
3 tojásfehérjét felvertem kemény habbá és rákanalaztam 8 kanálnyit a tetejére úgy, hogy ha majd kockákra vágom a sütit, akkor mindegyik tetején legyen egy-egy pirult tojáshab.
Fehér réteg: Egy csomag angelhair tészta + 2 adag protein+ BCAA+glutamin+ ufiű maghéj+pici víz turmixolva
Csokis réteg: NoCarb puding vízzel készítve. A kettőt egymásra rétegeled és kakaóporral és/vagy kókuszreszelékkel megszórod.
Csirkemelles saláta és minden más salátás étel
boltban vásárolt zacskós saláta 180gr két felé osztva és 20-20dkg csirkemell, hal, sertés, marha bármilyen hús tetszőlegesen kisütve.
NoCarb zsemle 3db:
- 2 nagy tojás,
- 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
- 50 g NoCarb rost mix,
- csipet só,
- 1 mokkáskanál sütőpor,
- 7gr élesztő 2 evőkanál langyos víz ízlés szerint pici édesítő
A vízben feloldjuk az élesztőt és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Egy jól formálható tésztát kapunk. Zsemle formájúvá alakítjuk, és előmelegített sütőbe megsütjük (20-25 perc – sütőtől függ, de itt is érvényes a tűpróba)
Zsemle mikróban
1 tojás, 15gr szőlőmagolaj 20 g NoCarb rost mix, csipet só, fél mokkáskanál sütőpor, 0,5dl langyos víz ízlés szerint pici édesítő
Zsemle sütőben 3db
- 2 tojás
- 30gr sütőmix
- 10gr magok (bármi)
- 20gr szőlőmagolaj
- ½ zacskó sütőpor
- langyos víz apránként
Muffin állagú masszát kapsz és két óriási adagot sütőpapíros sütőlapra helyezel. 180 fokon légkeveréssel 20 percig sütöd
NoCarb kakaókrémes süti 2db:
- 10gr sütőmix
- 1 tojás
- 2ek kókuszreszelék
- édesítő
Ezt külön megsütjük egy pici sütőpapíron.
A krém:
- 1ek kakaópor
- édesítő
- 1 tk konjak liszt
- 1 adag protein por csokis
- dió darabok
- 1/2 avokádó pürésítve
3 perces tiramisu:
Ez egészet kikeverni és 2×1-1 percre a mikróba tenni.
Krémje: Lidl, Aldi light cheese creme (philadelphia natúr sajtkrém is jó) egy evőkanállal
- 1 ek. kókuszreszelék
- pár csepp édesítő és vanília aroma
- kakaópor a tetejére
Félbevágod, megkened és kakaóporozod.
Házilag készült protein szelet:
20gr kókuszzsírt megolvasztasz, hozzá teszel 15gr proteinport, (5gr natúr BCAA és 5gr natúr L-glutamin port). Ízesítheted: fahéjjal, aromákkal, reszelt citrommal, ez függ a protein ízétől is.
A megolvasztott zsírba belekeversz mindent és kevered-kevered, míg homogén állagú maszlagot nem kapsz, aztán ezt beleteszed egy folpack-kal bélelt kis tálba, amilyen formára szeretnéd majd a szeletet. Ez csupán külsőség, tök mindegy, a lényeg a tápérték. Beteszed a hűtőbe és pár óra múlva fogyasztható is.
NoCarb fasírt muffin
A pulykahusit serpenyőn félig lepirítom, csak annyira, hogy a leve nagy részét kifője magából, fűszerezem tetszés szerint. Egy tálban a leöblített tésztát és tojásokat összeturmixolom botmixerrel, majd a kész lepirított husit hozzáöntöm és újra átmixerelem.
A masszát szilikonos muffin formákba töltöm és fél órát sütöm a 180 fokos sütőben. Tetejére parmezán és tökmagot raktam. Szerintem lehet más formában is sütni és kockákra vágni. Az egészet meg kell enni egy nap.
12 nagy muffin lett belőle, ezt szépen egy napra elosztom saláta, vagy ubi mellé.
Bejgli-NoCarb módra
- 90 g NoCarb Rost sütőmix
- 40 g olvasztott kókuszzsír
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 55 g natúr joghurt
- 100 g édesítő
- Ízlés szerint vanília
- 7 g élesztő egy evőkanál meleg vízzel összekeverve
- kisebb cukkini
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hagyjuk pihenni 10 percet. Ez alatt az idő alatt szépen összeáll és formázhatóvá válik.
Majd 3 cipócskára osztjuk amelyeket hengerbe sodrunk kinyújtjuk és háromféleképpen megtöltjük:
- lépés, 150gr cukkinit meghámozunk, lereszelünk és kinyomkodunk, majd három felé osztjuk
- eritrit – kakaópor – vanília – cukkini
- eritrit – darált dió – rumaroma – cukkini
- eritrit – darált mák – citromhéj – cukkini
és szépen összetekerjük egyesével őket, majd szorosan egymás mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Az egész tepsit egy sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és így sütjük meg. Mindenképpen tegyük sütőzacskóba – hogy könnyű állagú kalácsot kapjunk. Hagyjuk a kalácsot pihenni kb. fél órát, majd betesszük s ütőbe és addig sütjük, amíg a teteje arany-barnára sül. Ha már szép a teteje, ki lehet vágni a zacskót és meg lehet kenni a kalács tetejét tojással. Visszadugjuk a sütőbe további 5-10 percre, majd kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni, ezután szeletelhető, fogyasztható.
NoCarb Noodle tejbegríz:
- fél zacskó NoCarb tészta leöblítve, mindegy,hogy melyik formájú
- ½ adag (15gr) protein
- 100gr túró
- ízlés szerint fahéj, kókuszreszelék, eritrit.
Az egészet összeturmixolni, lehűteni és reggel jóízűen elfogyasztani. Célszerű két adagot készíteni, mert a holnapi vacsora is ez lesz 😉
NoCarb pizza receptje:
A NoCarb pizza tészta alapja:
- 50 g NoCarb Rost sütőmix
- 1 tojás nagyobb
- 1 evőkanál olaj
- 10gr porélesztő langyos vízben feloldva
- só, bors, oregánó
Feltét:
- paradicsom szósz helyett nálam Spar Stevia ketchup
- feketeerdei sonka (20% alatti zsírtartalommal tescoban vettem)
- krémsajt kávés kanállal ide-oda a sonkára (lidl linessa sajtkrém, vagy aldi soft cheese)
- parmezán sajt reszelve
Az élesztőt feloldjuk a vízben, majd az összes hozzávalóval együtt jól eldolgozzuk. Hagyjuk állni a tésztát kb 5 percig, majd kinyújtjuk. Pizza sütő lapra és sütőpapírral tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon 12-13 percig sütjük, majd kivesszük. Ami eddig alul volt az kerül felülre, megkenjük pizza alappal, rátesszük a feltétet, visszatesszük a sütőbe 15-20 percre – feltéttől függően, majd az utolsó 3-5 percben rászórjuk a sajtot, és hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon, rásüljön.
NoCarb kalács receptje:
- 90 g NoCarb Rost sütőmix
- 40 g kókuszzsír
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 100 g édesítő eritrit
- 70 gr zsírszegény túró (Aldi)
- 7 g élesztő egy evőkanál meleg vízzel összekeverve
- Az egyik cipóba zsírszegény holland kakaópor egy evőkanál
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hagyjuk pihenni 10 percet. Ez alatt az idő alatt szépen összeáll és formázhatóvá válik. Majd 3 cipócskára osztjuk, amelyeket hengerbe sodrunk és szépen összefonjuk. Sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük, majd a formát sütőzacskóba tesszük és összekötjük, lezárjuk, hogy a sülés közben keletkező gőz ne tudjon kiszökni belőle. Mindenképpen tegyük sütőzacskóba – hogy könnyű állagú kalácsot kapjunk. Hagyjuk a kalácsot pihenni kb. fél órát, majd betesszük s ütőbe és addig sütjük, amíg a teteje arany-barnára sül. Ez nekem 180 fokon kb. 45 perc volt. Ha már szép a teteje, ki lehet vágni a zacskót és meg lehet kenni a kalács tetejét tojással és meg lehet szórni ízlésünk szerint szemcsés édesítővel, darált dióval – de akár simán is hagyhatjuk. Visszadugjuk a sütőbe további 5-10 percre, majd kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni, ezután szeletelhető, fogyasztható.
Mandulás palacsinta receptje:
Lassú tűznél kisütni és akkor nem lesz gond.
Töltelék túró, vagy Nocarb konjak lisztes kakaóporral készült puding vízzel.
Bolognai szósz a tésztához vagy a lasagnehoz
adagonként 100-150gr darált hús és fél kakasos paradicsompüré, oregánó, bazsalikom, majoranna, himalája só, pici édesítő, hagyma… bárhogy, ahogy szereted. Ha úgy gondolod, akkor lehet az egészet pluszban csőben sütni, reszelt sajttal, vagy turmixolni és fasírt jellegűre sütni.
NoCarb palacsinta receptje:
Csak addig kell hagyni pihenni, míg a palacsinta sütőd felmelegszik. Aztán szépen lassan, nagyon lassan ki kell sütni. Meg is lehet fordítani. Ez mindenképpen némi diétás palacsinta sütése – gyakorlatot igényel, de gondolom már ez van a többség, hiszen rengeteg palacsinta receptet osztottam már meg és mindnél alap a lassú türelmes sütés, óvatos megfordítással.
Magos sajtos muffin 6db-hoz.
- 40gr sütőmix
- 3 tojás
- 10dkg chedar sajt (más is jó!)
- sütőpor 10gr
- annyi langyos víz, hogy jó legyen a massza
- 1 ek. kókuszzsír (vagy kacsazsír)
- só, oregánó, majoranna
- lenmag, napraforgómag maréknyi ledarálva
- 1 ek. mustár (cukormentes)
Kevered, szilikonformákba töltöd és 180 fokon 30 percig sütöd.
Pikáns édesburgonya fasírt (két adaghoz)
- kb. 80gr édesburgonya hámozva, reszelve
- 200 g darált soványhús (mindegy, hogy mi) 1 egész tojás
- mustár
- kakukkfű
- utifűmaghéjba, szezámba forgatva kisütjük
- só bors
Kilapított korongokat formáztam belőlük, majd sütőben 180 fokon sütöttem. Én itt szilikon formában sütöttem ki.
Túrókrém
- 1 zacskó NoCarb Noodle
- 100gr túró
- 100gr erdei gyümölcs
- 30gr vaníliás protein (gyümis is jó lehet hozzá)
Az egészet botmixerrel átnyomod és kész is van. Két felé kell osztani.
Triplacsokis muffin 6db-hoz
- 40gr NoCarb sütőmix
- 2 ek. kókuszzsír
- 3 tojás
- 150ml bubis víz
- 10gr sütőpor pár csepp citromlével
- 10gr kakaópor
- 20gr eritrit
- csoki chipsek (kakaópor és kókuszzsír előre elkészítve)
- egy kanál stevia nutella mindegyik tetejére, amikor már a formában vannak.
Kisütöd 170 fokon 25 perc alatt
Céklás brownie (10kocka)
- 250gr cékla főzve, pürésítve
- 50gr nocarb sütőmix
- 30gr csokis protein
- 12gr holland kakaópor
- 3gr szódabikarbóna
- fahéj, szegfűszeg, vanília, rumaroma stb.
- 2db tojás
- 50gr kókuszzsír szobahőmérsékleten
- 25gr darált dió, mandula, akár vegyesen
A száraz, és nedves hozzávalókat külön-külön kikeverjük, majd össze is keverjük és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Chia puding:
Bármilyen proteint készítesz, elég fél adag is, ebbe 4 ek. chia magot teszel és hagyod, hogy megszívja magát.
A másik fél adag proteinbe teszel 1-2 ek. NoCarb konjak lisztet
A két réteg közé mirelit málnát olvasztottam ki.
Nocarb császármorzsa (2 adagra)
- 1 csomag NoCarb tészta tetszőleges alakzatban (úgyis küldjük a darálóba)
- 30 g vaníliás protein
- 2 tojásfehérje vagy 1 tojás
- 120 g zsírszegény túró
- 15 gr kókuszreszelék
- édesítő ízlés szerint
A masszát botmixerrel összeturmixoljuk és olajos serpenyőn fakanállal ide-oda tologatva készre sütjük. A tetejére: házi vagy cukormentes gyümölcslekvár
Túrógombóc
- 25 dkg túró átnyomkodva
- 2 tojás
- 30gr NoCarb sütőmix
- eritrit
- citromhéj, bármi, amit még el tudsz hozzá képzelni.
A víz rotyog, így az összegyúrt gombócok mehetnek is bele.
Pár pillanat alatt fel is jöttek a tetejére, innen még kb. 5 percig főztem, majd kókuszreszelékbe hempergettem.
Citromos reggeli keksz
- 40gr sütőmix NoCarb
- 2ek. kókuszolaj
- 2 közepes tojás
- 1 citrom leve
- citromhéj reszelve
- ánizs és gyömbér fűszer
- pici sütőpor
- eritrit
A tojásokat egy kézi habverő segítségével egyneműre keverjük a vízzel és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a citrom levét, a fűszereket, az édesítőtő és a sütőmixet, majd kézzel alaposan összegyúrjuk.
Egy lágy, de nem folyós masszát kapunk, amit vizes kézzel könnyen tudunk formázni: diónyi nagyságú gombócokat gyúrunk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe pakoljuk őket úgy, hogy a tetejüket kissé lelapogatjuk.
175 Celsius – fokra előmelegített sütőben, alul – felül sütési módot használva 25 perc alatt készre sütjük.
Reggelire kávés-fahéjas keksz
- 30gr sütőmix NoCarb
- 2ek. kókuszolaj
- 1 közepes tojás
- pici sütőpor
- 3 ek. víz
- vanília aroma
- nescafe, fahéj, vagy mézeskalácsfűszer
- eritrit
A tojásokat egy kézi habverő segítségével egyneműre keverjük a vízzel és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a fűszereket, a vizet, a kávét, az édesítőt és a sütőmixet, majd kézzel alaposan összegyúrjuk.
Egy lágy, de nem folyós masszát kapunk, amit vizes kézzel könnyen tudunk formázni: diónyi nagyságú gombócokat gyúrunk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe pakoljuk őket.
175 Celsius – fokra előmelegített sütőben, alul – felül sütési módot használva 25 perc alatt készre sütjük.
2 adag NoCarb amerikai palacsintához:
- 250 gr NoCarb Noodle tészta bármilyen jó
- 2 evőkanál rostliszt sütőmix NoCarb
- 2 db tojás
- csipet só,
- csipet eritrit
- 5gr sütőpor
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 dl szénsavas ásványvíz
A serpenyőre plecsniket teszel és lassú tűznél megsütöd.
Pizzás tekercs
- 50gr NoCarb sütőmix
- 20gr lenmagdarálva
- 30gr vegyes magok (szezám, napraforgó, lenmag)
- fél csomag élesztő langyos vízben oldva
- fél dl langyos víz, (de lehet,hogy nem volt ennyi)
- 2 tojás
- sajt (nem kötelező, de finomabb!)
- oregano, himalája só, fekete bors,
- 1 ek. mustár
Leveles tészta módjára kinyújtjuk: sütőpapír között kinyújtod, hajtogatod, kinyújtod, hajtogatod, kinyújtod, majd reszelt sajtot teszel a tetejére és vágod csíkokra. 15 percig sütöttem 180 fokon.
Ugyanez a tészta, kinyújt, hajt, kinyújt, hajt, kinyújt, reszelt sajt, stevia ketchup, sonka, feltekered és sajt. Mehet a sütőbe 180 fokon 20 percig sütöd, hogy a belseje is átsüljön.
Tojásfehérje gríz extra diétásan 2 adag:
- 250gr tojásfehérje,
- 1 ek. stevia (nem xilit!!!),
- 1 ek utifűmaghéj,
- langyos vízzel, kókuszreszelékkel turmixolva
Tejbegríz extra diétás 2 adag:
- 1 csomag NoCarb tészta leöblítve,
- 30gr natúr fehérje, fahéj,
- 1 ek. utifűmaghéj vízzel turmixolva
NoCarb magos cipócska
- 65gr NoCarb sütőmix
- 2 nagy tojás (kb. 100gr)
- 7gr sütőpor átszitálva
- 7gr élesztő (expressz por alakú)
- 35gr szőlőmagolaj
- 30gr langyos víz
- 30gr hántolt sótlan napraforgómag
- egy csipet sáfrány
- pici himalája só
A fenti hozzávalókat kézzel összegyúrtam, cipót formáztam belőle. Egy sütőzacskóba tettem és a kb. 30-50fokos sütőbe helyeztem pihenni negyed órára. Ezután feltekertem a sütőt 200 fokra, és sütöttem tovább a cipócskát, mellé helyeztem a holnapi husit is sütőzacsiban tepsin. Simán elfért a kettő egymás mellett. A kenyérkémet kb. 40 perc múlva, a husimat pedig 60 perc múlva szabadítottam ki a zacskóból.
A 6 hetes diéta eredménye ez lett:
NoCarb Receptgyűjtemény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése