COCOMAS KARAMELLA
Hozzávalók:
100 ml Cocomas kókusztejszín
100 ml kókuszzsír
1 evk kakaó
2 evk méz
fél vaníliarúd kikapart magja
A kókusztejszínt a kókuszolajjal mixerrel alaposan felverem. Hozzáadtam a kakaót és
mézet, majd azzal is alaposan elkevertem. Egy kenyérforma aljába
áttetsző fóliát simítottam és belekanalaztam, elsimítottam a masszát.
Hűtőbe tettem, majd 4 óra múlva megnéztem és ilyennek találtam. Gyorsan
vágtam belőle pár kockát és hamar megkóstoltam. Nagyon-nagyon elégedett
voltam vele!
A fenti receptet annyival egészítettem ki, hogy raktam bele 2 adagoló kanálnyi csokis-karamellás protein port és 2 evőkanál holland kakaóport, mivel nekem 200ml cocomas tejszínem volt, így gondoltam, hogy ennyivel több nedvesség felszívó anyagot teszek hozzá.
Mikor elkészült, nagyon jól nézett ki, és finom is volt, beletettem egy lapos műanyag tupper tárolóba és kitettem a teraszra megdermedni egy egész éjszakára. Másnap megkóstolva nem tetszett, nem volt megdermedve és túl zsírosnak éreztem, valószínűleg a tejszín és a kókuszzsír miatt. Így tovább gondolkodtam...
Miközben a fiúknak nutellás kalácsot készítettem, jutott eszembe, hogy ha tennék bele egy kis darált natúr amerikai mogyorót, egy kis tejszínes mogyoró aromát, akkor lenne belőle egy jó nutella-helyettesítő krémem. Meg is csináltam, és húúúú, de fincsi lett. Üres lekváros üvegbe töltöttem és betettem a hűtőbe. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése