Azt hiszem minden nőnek szüksége van az édességekre. Mondhatjuk? Mondhatjuk! Nézzük milyen cukorhely
A kristálycukor nagyon könnyen felszívódó szénhidrát, amely gyors vércukorszint emelkedést okoz, mely gyors inzulinválaszt idéz elő, ennek következtében leesik a vércukorszint és újabb cukoréhség következik be, ami egy ördögi kör. Olyan, mint a tokaji aszú, csak ez eteti magát, az aszú meg itatja magát (mert hát cukros!).
A barna cukor = kristály cukor + melasz. Kamu! Nem egészségesebb, ugyanaz, mint a kristálycukor! A nádcukor dettó. A méz annyiban más, hogy ugyan magas a glikémiás indexe, könnyen emeli a vércukorszintet, de 
A xilit, azaz a nyírfacukor alacsony GI-ú, lassan felszívódó cukorféle. Kalóriatartalma alacsonyabb, de nem nulla. Bizonyos embereknél gyomorpanaszt okozhat, hasmenés, puffadás.
Az eritrit (nekem kedvencem) egy édes ízű cukoralkohol. Ez bizonyos erjesztett élelmiszerekben természetes módon elő is fordul. Kalóriamentes, használható sütéshez, főzéshez, inzulinszintet nem befolyásolja, diéta esetén a legjobb választás. Nincs hashajtó hatása sem. Kb 1,3-szorosát kell használni, mint a normál cukornak.
Stevia, egy növény kivonata, por, folyékony és pötyi (tabletta) formában is kapható. Jó hatással van a hasnyálmirigyre, de sajnos van egy pici mellék íze. Én ezt is szeretem.
Általában Eritrit-stevia keveréket szoktam vásárolni, ami a Fitt Market Shop üzleteiben is kapható.
Vagy a NoCarb Noodle 7x édesítő erejű édesítőjét vásárolom.
Cukor helyett

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése