2014. március 8., szombat

Kérdések-válaszok

A mai napra meghirdetett kérdések-válaszok 

Lehet-e enni banánt?
Igen, lehet enni banánt, mert finom és egészséges, de nem lehet enni banánt, ha tudatos diétába kezdtél. 


Egyél banánt, ha gyorsan edzés előtt kell egy kis energia, és nincs elkészítve ételed. Azonban, az előre megtervezett étkezésnél ilyesmi nem fordulhat elő, mert 3 óránként eszel és azt is tudod, hogy aznap mikor fogsz edzeni. A banán tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal és szénhidráttal, ezáltal különösen alkalmas arra, hogy az egészséget támogatva jutasson energiához. Tele van olyan energiát biztosító szénhidráttal, ami miatt csak és kizárólag edzés előtti gyors energia bevitelhez ajánlom. A gyümölcsök közül a banánnal a legmagasabb szénhidrát tartalma.

Nem sok-e az egy nap elfogyasztott édesítőszer?
A legrészletesebb választ itt , a BioTechUSA oldalán találod.
Röviden, ha mindennap csak egy keveset fogyasztasz, akkor nem káros. Ne tömd magad folyamatosan édesített ételekkel. Nem kell állandóan süteményeket sütni, amikbe különböző cukorhelyettesítőket használsz. Reggelire egyél gyümölcsjoghurtot natúr zabpehellyel, az esti túró pedig menjen natúr, vagy citromosan. Napközben pedig zöldséget tegyél a tányérodra és ne édesített sütiket, csokikat. Ezeket ha el is készíted, akkor egy tepsit egy hétre be kell osztani. Néha köztes étkeznék egy-egy szeletet vagy, ha utazol legyen nálad, de semmiképpen tömd magad tele ilyesmivel.

Hányszor kell edzeni egy héten?
Ahányszor jól esik. Ha már kevés a heti kettő, akkor heti háromszor, ha az is kevés, akkor heti négyszer és így tovább. Mindenképpen meg kell tartani a pihenőket. Éjszakai 8 órás folyamatos alvás és a héten legalább egy teljes napot edzés-mentesen tölts el pihenéssel. Menj szaunázni, masszázsra vagy egyszerűen olvass egy könyvet.

Tényleg nincs értelme a 30 napos "kihívásoknak"?
De van, mert jó kedved lesz tőle, mert megelégedhetsz magaddal, mert ma is csináltál valamit, és felemelted a fenekedet a fotelből.
Persze, ha ennél többet szeretnél, akkor irány a csoportos órák, és az edzőterem, biztos megtalálod a neked való edzőt, aki segít a kerek popsi kialakításában.

Valóban több múlik azon, hogy mit eszem?
Valóban! Vannak olyan változtatások az életedben, amiket mindenképp eszközölnöd kell a fogyás érdekében. Mondhatod felőlem, hogy "jajj, utálom az uborkát!" vagy, "oké, de nem iszom proteint!", de akkor ne várj eredményt sem. Le tudsz ezek nélkül is fogyni, de sokkal lassabban és esetleg nem mondhatod el, hogy ez nem is olyan vészes. Ha azt eszed, amit én leírok, vagy javaslok, akkor biztos lesznek eredményeid. A végeredmény egy szebb test és néhány gyógyszertől is megszabadulhatsz, amire eddig szükséged volt. Nem rosszak az ételek, csak más, meg kell szokni pár hét alatt és ahogy látni fogod magadon a változást, úgy teszed meg a következő lépést. 
Első lépés: elhagyni az édességeket, a cukor tartalmú ételeket, italokat
Második lépés: elhagyni a fehér lisztből készült ételeket
Harmadik lépés: megtalálni azokat az élelmiszereket, amelyek hozzásegítenek a szenvedésmentes diétád betartásához.
Ehhez kell bizony az akaraterő!


Hogy lehet kibírni csoki és gyümölcs nélkül?
Igen ki lehet bírni, de nem könnyű! Néha belefér. Gyümölcsöt próbálj meg reggelire és délelőtt enni, a csokit pedig helyettesítsd protein turmixszal, vagy diabetikus csokival. Rengeteg cég gyárt már olyan édesítőszerrel édesített csokit, ami belefér a diétába is, úgyhogy szerezz be ilyet. Igen, az többszöröse árban a jó kis Milka csokinak. Nem baj! Tartsd az árát szem előtt és spórolj vele, így néha-néha egy-egy kockát törj és tudatosítsd magadban, hogy most kaptál egy kis csokit és vége!

 Mennyi idő alatt fogyhatok le 10 kilót?
Miből? Hány kilóról, hány kilóra? Mennyi idő alatt lettél annyi, amennyi most vagy?
Csak rajtad múlik!

Baj, ha néha eszem egy szelet pizzát, vagy egy fél tábla csokit?
Nem baj, csak a kérdés az, hogy mi a cél, ami miatt diétázol és abba a diétába belecsalsz. Azért diétázol, mert versenyre készülsz? Nem! Tehát, akkor belefér, ha havonta egy alkalommal félre eszel egy napig. De az akkor egy napig tartson! Úgy sem fog jólesni, mert a gyomrod és a szervezeted már hozzászokott a könnyebb ételekhez, tehát nem biztos, hogy megfogod ismételni az ilyen szintű csalásokat. Ha pedig a gyerekek maradék pizzáját mégis befaltad, hát váljék egészségedre, majd holnap csak kígyóuborkát eszel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...