2015. augusztus 13., csütörtök

Az a fránya utolsó 5 kiló

Tisztázzunk valamit – utolsó 5 kiló!

Nagyon sokan vagytok, akik ezer éve küzdenek az „utolsó 5kg” kérdésével….

Létezik egyáltalán az utolsó 5 kiló? Megint csak magamból tudok kiindulni, illetve a körülöttem lévő fitnesz versenyzők munkájából.

Az utolsó 5 kiló már a vízhajtással és a totális szénhidrát megvonásával jár – a versenyzők körében, ettől lesznek igazán szárazak.

Az utolsó 5 kiló átlagos embernél nincs, ott nincs súlyhatár, aminek meg kell felelned. Egy egészséges emberi test rengeteg vizet és normális mértékű zsírszövetet visel magán, hiszen rengeteg ásványi anyag és vitamin van, mely felszívódásához ezek a körülmények fontosak!

Az egész kilózgatást én hagynám a fenébe. Használj centit és tükröt ahhoz, hogy lásd az eredményeidet. A tested alakul, változik, de a súlyod nem feltétlenül. Évek óta 60-62 kilóval élek. A testem egészen mást most, mint 10 éve, pedig akkor is ennyi volt a súlyom, ja és 10 évvel fiatalabb voltam, és nem volt mögöttem két terhesség. Szóval mérleg most elcsuk messze a padláson.

Készíts egy fotót magadról és centizd le adott pontokon magadat és tedd el ez a jegyzetet valahova. Három hónapig ne is vedd elő a centit. A tükör az egyetlen, amit használhatsz.


Következő lépés, hogy megváltoztatod az étkezésedet és a mozgásodban, edzéseidben is teszel változásokat. Ha eddig nem volt éhgyomros aerob edzés, akkor mostantól legyen heti 3 alkalommal. Éhgyomros kardió alatt értem azt, hogy reggel felkelsz, egy adag forróvízzel leöntött zöldtea, rendes bioboltos szálas, nem a pickwick…. amíg átöltözöl, addig az ázik, majd hozzá egy fél citrom leve, egy adag bcaa és glutamin lenyel hozzá (ilyenkor jól jön egy mentolos rágógumi) és irány a terep. Remélhetőleg 40 percig mozogsz, gyaloglás, kocogás, sprintelés, séta, és így tovább….
A súlyzós edzéseid legyenek meg heti 3, de akár 4 alkalommal. Lépd át a határokat, ne legyen kényelmes az edzés!

Étkezésben figyelj oda, hogy ha alacsony a szénhidrátod, akkor legyen több a hasznos zsírsavad, omega 3-ban gazdag étkezés kell. Napi 5 étkezés helyett egyél 6 alkalommal, de ne többet, hanem kevesebbet. Egyél halat és sok zöldszínű zöldséget. Ha nem megy másképp, akkor vidd be tabletta formájában, vagy halolaj kanállal, illetve még a hidegen sajtolt lenmagolaj is tök jó erre evőkanállal, vagy a salátára.

Nincsenek kiskapuk, nincsenek variálások! Keményen be kell tartani a diétát. Az én fogyásomat itt olvashatod el.  A blogomban olvasható étrendek nem személyre szabottak, a hormonális betegségben szenvedők csak orvos jóváhagyása után diétázzanak.


Ha szeretnéd, hogy segítsek neked napi szinten figyelni, hogy mikor mit eszel és jól csinálod-e, akkor jelentkezz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...