2015. november 13., péntek

Központban a felsőtest

A múltheti felsőtest edzése után többen jeleztétek, hogy mutassak gyakorlatokat.
 
Akkor lássunk néhány váll izom erősítő gyakorlatot!



1. Vállból nyomás gépen vagy kézi súlyzóval
Ülj a vállból nyomó gépbe, állítsd be az ülés magasságot és nyújtsd ki a kezed magastartásba teljesen, innen engedd vissza, de ne teljesen, majd told újra a magasba. Kézi súlyzóval a feladat ugyanez, de háttámlás padnál végezd.

2. Oldalemelés kézi súlyzóval (kancsó kiöntés)
Állj egyenes háttal, húzd ki magad, vállakat told előre. Karok a törzs mellett, súlyzók a kézben. Emeld a karokat úgy, hogy az enyhe könyökhajlítás végig megmaradjon. Úgy emeld, mintha a két kezedben egy-egy kancsó lenne és abból öntenéd a vizet. Így a könyököd végig magasabban kell, hogy legyen, mint a kézfejed. Emeld oldalsó középtartásnál kicsit feljebb, majd engedd vissza kiinduló helyzetbe.

3. Előre emelés kézi súlyzóval, vagy rúddal
Állj egyenesen, akár neki is támaszthatod a hátadat a falnak vagy egy oszlopnak. A karokat tartsd nyújtva a törzsed előtt, majd innen emeld a súlyzót úgy, hogy a súlyzó, a kézfejed az arcod elé érkezzen, pont ne lásd magad a tükörben. A kéztartást változtathatod bármikor. A könyöködet tartsd majdnem nyújtva.
 
 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...