2016. szeptember 27., kedd

Amit tudni érdemes a fehérjékről

Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek a YENUTRITION termékei közül a whey isolatot, amit én is fogyasztok. Kedvenc ízem a kiwi-joghurt. Miért fontos, hogy fehérjét fogyasszunk és miért jók a fehérje porok? A YeNutrition most elmondja neked:


Testünk építőkövei és egyben egyik energiaforrása a fehérjék, melyek mindegyike 20 különböző aminosavból áll. Ezek közül 10 félét a szervezetünk is képes előállítani, 10 félét pedig táplálkozás során kell bevinnünk.


 Ha már egy ideje edzésre jársz a következőket már százszor hallhattad:  az eredményes testépítés érdekében testsúly kilogrammonként minimum 1,5-2gramm fehérjére van szükség,  Microsoft Word - HP sporttaplalkozas tablazat 20080814.doc


 A valóság az, hogy a legjobban hasznosuló és légcélravezetőbb megoldás az lenne, ha egyaránt fogyasztanánk állati és növényi eredetű fehérje forrásokat lehetőség szerint naponta 5 -6 alkalomra szétosztva, mivel az elfogyasztott fehérje nem raktározódik.


Ez az étkezés komoly szervező munkát igényel(ne) ezt könnyítik meg a sport célú táplálék kiegészítők. A fehérje készítmények közül a legjobb tulajdonságokkal a tejsavó (Whey Protein) alapú készítmények rendelkeznek.


Ezek a termékek általában adagonként (ami 30-35g ) 100 g nyers csirkemellnek megfelelő  tejsavó fehérjét tartalmaznak. Belátható, hogy nagyobb élvezeti értékkel jár  naponta 3-4 finom turmixot meginni, mint naponta 5-6szor csirkemellet enni hónapokon át. 


 Sajnos mi sem találtuk fel a spanyol viaszt, viszont igyekeztünk egy olyan terméket elétek tenni ami:


  •  glutén mentes  muffin-yenocarb

  • laktóz mentes

  • 88% -nyi fehérjét tartalmaz

  • hozzáadott L-glutamint tartalmaz

  • amihez természetes édesítőt és színezéket használtunk

  • könnyen oldódik

  • és 7 igen finom ízben kapható

És ez nem más, mint a WHEY ISOLAT.


Biztosak vagyunk abban hogy a mi termékeink felveszik a versenyt a legnagyobb nevek hasonlóival, és mint az utóbbi idők botrányaiból kiderült valószínűleg jobbak is néhánynál. Bátorítunk hát téged is tegyél egy próbát és küldj visszajelzést akár közvetlenül  akár forgalmazóinkon keresztül mert mi TÉGED szeretnénk kiszolgáni.


 YENUTRITION kedvezményes vásárlási lehetőség a MOZDULJANYU kuponkóddal!


Mikor a legfontosabb fehérje turmixot fogyasztani?


A protein időzítése lényeges a legjobb eredmények érdekében. Fontos, hogy megtaláld a számodra legfinomabb és legjobb fehérjeforrást, de emellett az időzítésre is oda kell figyelni, hogy kihasználhasd a fehérje turmix előnyeit: protein


  • Ébredés utáni első étkezés: Sok idő telt el az utolsó étkezés óta, így a szervezet „ki van éhezve”, aminosav ellátásra van szüksége. A legjobb választás egy lassú- és egy gyors felszívódású fehérjeforrást is tartalmazó turmix. A gyors felszívódású protein révén a sejtek gyorsan tápanyaghoz jutnak, míg a lassú felszívódású fehérje forrás gondoskodik a megfelelő aminosav szintről jónéhány órára.

  • Edzés előtt: Az edzés előtti étkezésnek is tartalmaznia kell lassú felszívódású fehérjét, hogy a gyakorlatok során megfelelő mennyiségű aminosav álljon rendelkezésre.

  • Edzés után: Ez a legfontosabb időpont a fehérje turmix fogyasztásához. Gyors felszívódású protein forrást célszerű választani, hogy az anabolikus folyamatok minél gyorsabban beinduljanak. Az edzés utáni maximum fél óra az ún. anabolikus kapu időtartama; ekkor a szervezet rendkívül jó hatásfokkal hasznosítja a regenerációhoz szükséges aminosavakat. Egy-két órával az edzést követően pedig egy komplex, lassú felszívódású protein forrást tartalmazó étkezés szükséges.

Mikor érdemes még fehérjét fogyasztani?


  • Étkezések között: Ha szilárd étel fogyasztására nincs mód, akkor érdemes napközben is egy-két lassú felszívódású protein turmixot elfogyasztani.

  • Éjszaka: Lefekvés előtt szintén érdemes lassú felszívódású fehérjét fogyasztani, hogy éjszakára is biztosítsd a pozitív nitrogén egyensúlyt. Éjszaka, ha felébredsz, jó választás egy kazein turmix.

Fehérje források egg-proteins


  • Tipikus fehérje források: tojás, sajt, tej, csirke, tengeri halak, pulyka, marhahús, bárányhús, szója, mogyoró és a hüvelyes termések.

  • A fehérje forrásokat két csoportba sorolhatjuk: komplett és inkomplett fehérje források.

  • A komplett protein forrás minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Ezek az állati eredetű fehérje források. Az inkomplett protein források a növényi fehérjék; ezekből hiányoznak bizonyos esszenciális Aminosavak.

  • A fehérje turmixok is nagyszerű fehérje források. Nem kell főzni, sütni, nem tartalmaznak semmilyen felesleges tápanyagot, ezért rendkívül gyorsan felszívódnak. A protein turmix fogyasztása költséghatékony és időtakarékos megoldás, és biztosítja edzés után a gyors aminosav ellátást, ami különösen fontos.

noi vall3Fehérje és fogyás


Mivel megemésztésükhöz több energia szükséges, a fehérjedús ételek termogenikus hatásúak. Ahhoz, hogy a szervezeted feldolgozza a proteint, 30%-kal keményebben kell dolgoznia, mint a szénhidrát vagy zsír esetében. Ebből adódóan a magas fehérje tartalommal rendelkező ételek fogyasztása gyorsítja az anyagcserét.


Megfelelő mennyiségű és minőségű protein kell ahhoz is, hogy mobilizálódjanak a zsírraktárak. Ha nem elegendő a fehérje beviteled, a szervezeted inkább az izomszöveteket fogja lebontani, hogy energiát nyerjen.


YENUTRITION kedvezményes vásárlási lehetőség a MOZDULJANYU kuponkóddal!



Amit tudni érdemes a fehérjékről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...