Alapja:
17gr aszalt sárgabarack
27gr darált mandula (aldi)
10gr kókuszreszelék (aldi)
17gr extra szűz kókuszolaj (DM)
1gr 24% kakóvaj tartalmú kakaópor
2 ek. eritrit
A barackot forróvízben áztattam kb. fél órát, majd aprítógépben összedaráltam a vízzel (0,5dl). Kiszedtem az aprítóból egy tálba és hozzátettem a többi összetevőt, majd erős kézmozdulatokkal kikevertem. Ez kb. egy 18 cm-es csatos tortaforma aljába kiváló mennyiség (én most 4 nagy muffint csináltam belőle). Ebbe a formába belenyomkodjuk és betesszük a mélyhűtőbe, míg a krémet kikeverjük hozzá.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih0Zv1bpyGBCOPj2GJ-sPYvJUlnvVCdilbrxQxPDJ9S2N7nqqnj60k9ZTWp4crMAFHGxvbkXsHxnJb3ODFdhBK5Cf14Q4u7E4hY5Ac5eaWi2tUZCE9BAQBH-TcBA2YX-I8WxTgrXD3kXrB/s320/nocarb+k%25C3%25B3kusztorta.jpg)
20gr kókuszreszelék
60gr alpro kókusztejszín vagy cocomas
30gr krémes túró
125gr (fél zacsi) NoCarb rizsszem tészta leöblítve, citromos vízzel
7gr zselatin pici langyos vízzel kikeverve
2 ek. eritrit, ha édesebbet szeretnél, akkor mehet több, nekem elég volt.
A krémhez valókat összekeverjük, majd a tortaalapra kanalazzuk.
Mehet vissza hűtőbe, ahol megdermed.
Opcióként csoki mehet a tetejére. Kókuszzsír és kakaópor, eritrittel.
Egy darab nagy muffin 91gr tápértéke (szerintem, ha tortának csinálod, akkor 8 felé vágva ennek pont a fele)
Muffinra 91gr / 169 kcal, fehérje: 5g, szénhidrát 4gr, zsír 14gr
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése