2014. február 11., kedd

Egy kis lélek

Azt hiszem eljött az a pillanat, hogy le kell írnom Nektek, bárkinek, aki elolvas engem.
Azoknak, akik egyébként azt gondolják, hogy milyen rohadt könnyű nekem, vagy másnak, aki mosolyogva jár és csinos mindig, szép az élete, szép a külseje, tele van mindig erővel, energiával, mindig van ideje mindenre...

A helyzet az, az életedért, ugyanúgy, mint a testedért is, baromi sokat kell dolgozni, azért, hogy legyen formád, hogy ne legyél ún. "telibeszartbúvárruha" (from: Sasafitness). Nagyon keményen kell izzadni és sikítani, nyögni, sóhajtozni, igazán nem is tudom mi a nagyobb kihívás, vajúdni, szülni vagy edzeni iszonyúan. Hát tudod, a szépért és a jóért szenvedni kell. Sokat! Lemondással jár, igen, lemondásokkal, de ekkor is az eredményt kell nézni. Ugyanúgy a testért, mint a lélekért, a belsőért, az életedért a boldog életedért.

A kulcs mindenhez a CSALÁD! Az a család, ami létrejött, amit létrehoztál küzdelmek, lemondások árán, a család, amiből csak egy van, egyetlen egy, soha nem pótolhatod őket, ha elveszíted nem lesz újra! Vigyázni kell rájuk, törődni kell velük és sok-sok lemondással jár, sok kompromisszummal, sok megalkuvással,vitákkal. Mi kell hozzá? Türelem, tiszta fej, ölelés, szeretet, csókok, puszik, pillantások, (titkos) üzenetek, Te és Ő!



Nem akarok én nektek párkapcsolati tanácsadást tartani, mert ehhez nincs végzettségem, csupán a saját tapasztalatomat tudom veletek megosztani.

Amit én tudok az annyi, hogy a gyerekeim a legjobbak között szerepelnek az iskolában és az oviban. Rossz szót nem sokat, még annyit sem nagyon hallani róluk. A férjem, az életem, az én másik felem, pótolhatatlan!  De ezeket nagyrészt azért tudom elmondani, mert teszünk érte, teszünk ketten, hárman, négyen teszünk érte, egy család vagyunk és összetartunk, együtt vagyunk és egy irányba megyünk egymás kezét fogva, néha egymás fenekébe rúgva, de együtt! Ma reggel is ugyanolyan boldogan ébredünk, mint tizenegy-néhány évvel ezelőtt ébredtünk, de mi ezért harcoltunk, küzdöttünk, sírtunk, lemondtunk, öleltünk, szerettünk és tettünk sokat, és teszünk a mai napig is! Többes számban!

Néhány idézet a hűtőszekrényünkről, ami azért sokat elárul rólunk, mert tőlem több "titkos-receptet" itt és most nem fogsz megtudni :)

"Nem az az igazi akivel le tudnád élni az életed,hanem az aki nélkül nem"

"A szerelemben elegendő, ha a szeretetre méltó és kellemes tulajdonságok tetszenek, de a házasságban, ahhoz, hogy boldogok legyünk, hibáinkban kell szeretnünk egymást!"

 "Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen csak szerelmes vagy valakibe. Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen. Egyszerűen csak szereted. És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang. Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást. Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből. Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére. És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére."

Aztán itt egy másik, ez már a facebookról:

"Házastársak imája
Uram,  segíts   nekünk,   mindig   emlékezzünk  arra   a   napra,   amikor megismerkedtünk, és megszerettük egymást! Segíts  mindig meglátni a jót  a társamban és  segíts, hogy  közösen tudjuk  megoldani gondjainkat.  Segíts kimondani  egymás  iránti   érzéseinket,  és   tudjunk  bocsánatot   kérni egymástól. Uram kezedbe adjuk házasságunkat!Ámen."



És végül még egy, amit azért írok ide, mert felismertem benne a céljaim egyikét: 
"Bármerre visz életed, csak egy célod legyen: Segíteni mindig, mindenütt a többi emberen!"
 


És végezetül, hogy mi is az én célom?
Megtartani mindazt, amim van, és megmaradni annak, ami vagyok!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...