2014. február 21., péntek

Mennyi idő..., avagy a türelem testet teremt

Rengetegszer futok bele az öltözőben olyan kérdésbe, hogy

Mennyi idő alatt tudok olyan lenni, mint...?
vagy
Ezt a testet mennyi idő alatt érted el?
vagy 
Mióta edzel, hogy így nézel ki?

Sok idő! Sok energia! Kemény munka!

Olyan nincs, hogy helyi zsírégetés, olyan sincs, hogy zsír izommá alakul át.
Olyan van, hogy rohadtul keményen edzel, nagyon nagy súlyokat emelsz fel, nem tízszer, nem tizenötször, sőt nem is negyvenszer, hanem hatszor, mert többször nem is bírod felemelni, vagy nem tudsz vele felállni. 
Emellett nagyon szigorúan figyelsz az étkezésedre, tehát eszel két és fél - három óránként. Eszel szénhidrátot, fehérjét, zsírt. Táplálkozásodat vitaminokkal, aminosavakkal egészíted ki, hangsúlyozom, hogy kiegészíted és nem helyettesíted. Az eredmény látható lesz!

Az idő? Nem kevés, türelem is kell hozzá. Ne akarj egy éven belül csoda eredményeket elérni, mert nem fog sikerülni. Továbbá, sose leszel olyan, mint valaki más, mert te nem ő vagy. Te, te vagy és ezt el kell fogadnod! Hasonló lehetsz, de mindenkinek más a testfelépítése, a csontozata, a hormonjai, így nem lehetsz olyan 40 évesen 2-3 terhesség és szülés után, mint valaki más 28 évesen, aki 14 éves kora óta keményen edz és messze nem tudja mi az, hogy terhesség, sőt azt sem, milyen kinyomni egy citromból egy dinnyét. Szóval ne akarj olyan lenni, mint valaki más! 

Legyen a példaképed, legyen a hűtődön a fotója ez segíthet.

Íme egy fotó Toldi Zsuzsiról, aki egyébként gimnazista kora óta edz. Kérlek nézd meg az évszámokat a fotókon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...