2015. május 30., szombat

Lugosító ételek

Citrom savanyú íze miatt azt gondolnád, hogy savasít, pedig a legjott lugosító étel. Kezd a reggelt egy pohár langyos citromos vízzel. A kávét mindig reggeli után fogyaszd el!

Cukkini alapélelmiszer a diétában és a lugosításnál is. Fogyasztható grillezve, nyersen salátába, sütve, tölte, krémlevesként, bárhogy és bármikor. Én grillezve vagy nyersen szoktam leggyakrabban enni.

Hasznos zsiradékok a hidegen sajtolt extra szűz olivaolaj és lenmagolaj. A lenmagolajat salátára öntetként, az oliva olajat pedig sütéshez főzéshez használom.

Uborka szintén alapélelmiszer a diétában és a lugosítás során. Mindennap el kellene fogyasztani egy kígyóuborkát nyersen.

Petrezselyem egy olyan zöldfűszernövény, melyet frissen, nyersen kellene fogyasztanunk, ennek ellenére sokan inkább csak a főzés során szárítva használják. Zöldségturmixok alapját képezze. A lugosításhoz elengedhetetlen.

Spenót a folsav és B vitamin tartalma kiemelkedő. Anyagcsere gyorsító hatása is ismert. Ha lúgosítani szeretnél, akkor hetente egyszer szerepeljen a menüdben. Rendszeres fogyasztása könnyíti a tanulási folyamatokat, pörgeti az agyműködést.

Brokkoli fogyasztása során lúg raktározódik el. A szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításához szintén hetente egyszer 20-30dekát együnk meg belőle köretként párolva.

Méz főleg a természetes, bio mézek baktériumölő, gyomornyugtató és gyulladáscsökkentő hatásuk van, cukor helyett is mértékkel használhatjuk teába, kávéba.

Ananász segíti a fehérjék megemésztését, javítja a máj, epe működését.

Egyél sok halat, és párolt zöldséget. Kerüld a cukrot, az élesztőt tartalmazó ételeket. És ne feledkezz meg a megfelelő folyadékról. Ásványvíz, zöld tea, gyógynövény teák, melyeket kúra szerűen igyál.


Két szuper turmix, melyekkel akár egy-egy köztes étkezést is kiválthatsz.

Shrek - turmix 
10dkg spenót
fél avokádó
fél kígyóuborka
egy marék friss petrezselyem
fél lime (citrom is jó!) leve
egy evőkanál méz

Pina-Colada Shake
2dl kókusztej
fél ananász
egy evőkanál méz





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...