2015. május 29., péntek

Felfalnám a hűtőt - anyuka levélre válaszolva

Egy anyuka leveléből idézek:


Nagyon tetszik az oldalad, sok jó ötletet adsz és motiválsz!
Azt szeretném kérdezni Tőled, hogy van-e vmi javaslatod az esti zabálási kényszerek kivédésére? Egész nap tudom tartani magam, de este otthon sokszor azt veszem észre, hogy a hűtőt is felfalnám.


Mit tehetünk az esti falánkság ellen?!

Ez is gyakori probléma, én is küzdök vele a mai napig.

Reggelizés, tízóraizás, ebédelés, uzsonnázás minden simán megy, betartasz mindent, ahogy az le van írva, de aztán mész a gyerekekért az oviba, suliba.

- Anya, menjünk fagyizni!
- Anya, kérek egy csokit!
- Anya, veszel nekem is nyalókát!

Ilyen, és hasonló kérésekkel fogadnak bennünket csemetéink. Tudom, engem is így várnak.
Aztán a fagyizásnál is megállod, nem kérsz magadnak, de csak meg kell kóstolnod, mert annyira kérlel, hogy nyalj bele egyet a fagyijába. És belenyalsz, mert egy csepp fagyitól még nem dől össze a diétád. Hát elárulom neked, hogy sajnos az egy csepp fagyi íze rögtön beindítja a szervezetedben az inzulintermelést és máris szökhet egekbe a vércukorszinted, amit egésznap annyira szépen egyenletesen tudtál tartani. Ugye tudod, miről beszélek?!

De te, nem tartozol ezek közé az anyukák közé, te ezt is megállod és nem nyalsz a fagyiba, nem törsz a csokiból és a ragacsos nyalókát is a kukába dobod a végén.

Hazaértek, vacsora, szinte polippá változol a konyhában, mert készíted a holnapi étkezéseidet, az család vacsoráját és még közben belenézel a leckébe, kiviszed egyik lábaddal a kutyát, másikal pedig a porszívót tolod arréb. Hulla fáradt vagy, talán elfelejtettél enni? Nem! Elfelejtettél inni! Igen, nem ittál órák óta. Az agyadnak ugyanaz a része jelez akkor is, ha éhes vagy, mint amelyik azért felelős, hogy szóljon, ha szomjas vagy. Sokszor nem tudjuk megkülönböztetni. Gyorsan elő a vizet és inni-inni-inni.

De még mindig nem tudjuk, hogy mi van a hűtőben!
Szóval én amit tennék, egésznap sokat és sokszor ennék. Naponta 6 étkezést kellene tartani, hogy este ne legyünk farkaséhesek. Reggel és délelőtt, akár még délben is szénhidráttartalmú ételeket, édesebb ízeket, gyümölcsöt, aztán később lehet salátázni. Este pedig foglald el magad. Olvass, játssz a gyerekekkel.

Mindenképpen enned kell, akkor egyél csíkokra vágott kígyóuborkát, karikákra vágott répát, csinálj hozzá fűszeres joghurtot. Egyél hozzá sótlan, hántolt napraforgó magot, tökmagot, mandulát. Rágcsálj hasznos dolgokat. Készíts egy nagy bögre forró gyümölcsteát és iszogasd meg. Én ezt a trükköt használom!






Remélem neked is beválik és ismét tudtam segíteni!


Facebook oldalamat itt találod



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...