2015. június 20., szombat

Hasról és belső combról szeretnék fogyni

Sajnálattal kell közölnöm veletek, hogy nincs helyi fogyás!

Akár, hogy is szeretnéd, ha fogysz, akkor mindenhonnan fogyni fogsz, a melleidből és a popsidról is.

Olyan sincs, hogy zsírod izommá alakul!


Olyan van, hogy betartasz egy diétás, tiszta étkezést, amitől fogyni fogsz, emellett súlyzós edzésre is jársz, ahol az izmaidat kifárasztod, ezér azok túlkompenzálnak, tehát a terhelés hatására idővel formálódni is fognak.


Ehhez megint azt kell mondjam, hogy 70%-ban étkezésen van a hangsúly és 30%-ban az edzésen. Kitartóan, türelmesen és 120%-ban kell teljesítened minden egyes edzésen!

Az edződ - ha van - akkor sokat segíthet ebben neked, de ő nem tud főzni és enni helyetted. Edzéseid során látja, hogy mennyire teljesítesz maximumon, vagy azon felül, tudja, hogy mennyire vagy terhelhető, látja, hogy helyesen végzed-e a gyakorlatot és kijavít, folyamatosan veled van és kommunikálj vele! Kérdezz, hisz ő nem tudja, hogy neked milyen kérdéseid vannak az edzéssel, étkezéssel kapcsolatban! 

Javaslatom:


Otthon lévőknek, akik nem jutnak el az edzőterembe:

Babakocsival gyorsgyaloglás heti 3-4 alkalommal, míg a baba alszik. Útközben, pad mellett gyakorlatozás, guggolások, fekvőtámaszok, lebegő ülésben hasizom gyakorlat. További otthon is végezhető gyakorlatokat találsz itt.

Kezdésnek: heti két alkalommal súlyzós edzés 50-60 perc és heti két alkalommal 45-60 perc közepes intenzítású aerob edzés, ami lehet gyors gyaloglás, kerékpározás, úszás is. Így van három pihenő napod a héten. 

Ezután jöhet a heti 3 súlyzós edzés, heti 2-3 aerob edzéssel.

Haladó szinten a súlyzós edzést szét lehet bontani külön-külön izomcsoportokra és így heti 4-5 súlyzós edzést végezhetsz, melyek után heti 3-4 alkalommal 20-30 perc aerob edzést is bevethetsz, így heti 3 napon pihenhetsz, amit ezen a szinten már nehezen lehet elviselni. De hidd el szükség van a heti 2-3 nap pihenésre. 

Az étkezésről pedig itt olvashatsz.

Mikor ajánlatos és mikor a leghatásosabb az aerob edzésed?

Ezt megtudhatod a következő cikkemből.
Olvass el máskor is, hogy neked is sikerüljön!

Kövess engem a facebookon is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...