2015. június 7., vasárnap

Hús és zöldség

Nem unalmas?
Mindig ugyanazt enni?
Tényleg mindennap egyformát eszel?

Gombás marharagu basmati rizzsel
Na, nem!
Én is emberből vagyok, én is szeretek főzni és szeretek enni.

Íme néhány variáció a hús és zöldség kombóra:

A hús formáját tekintve lehet:
- szeletelt, roston sült
- csíkokra vágott, serpenyőben pirítva
- darált, fasírtként, egytálételként, rakottasként, raguként
- tepsis egészben sütve

A hús típusát tekintve lehet:
- hal
- csirke
- pulyka
- marha
- sertés

Vacsora tál
A zöldség elkészítését tekintve lehet:
- nyersen szeletelt
- nyersen keverve salátaként
- párolva
- wokban sülve
- serpenyős zöldség
- tepsis a hús mellett sülve
- pürésítve saját levében turmixolva

A zöldség típusát tekintve lehet:
- minden, ami zöld: brokkoli, kelbimbó, zöldhüvelyű zöldbab, spárga, spenót
- színes wokban sütéshez kiváló
- saláta zacskóban elkészítve
- kerülendő a hüvelyes

Nem vagyok jó matekból, de ha ezeket a variációkat vesszük, akkor elég sok lehetőség van.
Bocsánat, de aki nem akar gondolkodni, hogy miként készítse el a mai ételét, az nem akar változatosan enni, de ne is panaszkodjon, hogy ez unalmas!

Csőben sült brokkoli
Attól unalmas, hogy unalmasan készíted, mert lusta vagy arra, hogy kinyiss egy szakácskönyvet, ránézz az okostelefonodon egy receptes oldalra, vagy rákeress a neten néhány saláta variációra... 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...