2015. június 9., kedd

Tervezz előre!

Jajjj, jajjj.... igen, igen, itt jajgatok magamban, mert többen jelzitek, hogy UTÓLAG írjátok be a kalóriabázisba, hogy mit ettetek meg.

Gondolkodj!

Azon már nem tudsz változtatni! Sose fogod azt enni, ami pont jó.
Este, vagy másnap reggel derül ki, hogy nem ettél elegendő kalóriát, vagy nem voltak jók az arányok, pedig megint "sanyargattad" magad. Ez azért nem lehet túl jó érzés!

Az viszont sokkal jobb, amikor este leülsz és tervezel.

Mi lesz a reggelitől a vacsoráig a menüd? 
Megkapod az eredményeket és rájössz, hogy még ehetsz egy kis zsírt, akkor beírhatsz hozzá pár szem mandulát, vagy egy kanál lenmagolajat, vagy dobhatsz magokat a salátára, vagy ehetsz egy tojássárgáját a salátához. 

Esetleg túl szalad a szénhidrátod?
Akkor vegyél vissza a zabpehelyből, a gyümölcsökből. A legtöbb zöld-zöldségnek nem számoljuk a szénhidráttartalmát, mert az nem felszívódó szénhidrát, az leginkább rost és hasznos, kell!

Kevés a fehérje?
Akkor legyen több a husi adagod, vagy pár szelet tojásfehérjével bolondítsd meg az egyik étkezésedet. Esetleg dobj be egy protein turmixot valamikor délután útközben.

Ha előre tudod mikor mit kell enned, akkor biztosan sikerülni fog!
Ügyelj arra, hogy a szénhidrátok nagyrészét délután 14 óráig elfogyaszd, valamint az edzés előtti és utáni étkezések legyenek kiemelkedően kalóriadúsak!


Kövess a facebookon is, ott is sokat beszélünk erről a témáról!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...