Régebben, amikor még egészségtelenül éltünk, rendeltünk diós sonkás pizzát. Most ennek egészséges változatát és nem mellékesen szénhidrát-szegény változatát készítettem el. Élesztőmentes, cukor- és lisztmentes.
Nekem nincs (még) kesutejfölöm, és nem vagyok 100% paleo sem és 100% clean sem, tehát két kanálnyi hagyományos tejföl az egész pizza tésztára simán elmegy.
Ezt a mennyiséget ketten próbáltuk megenni. Totál tele vagyunk! Egy szelet meg is maradt, még este meg fogom enni, de most képtelen vagyok rá!
Hozzávalók:
2 tojás
1,5dl víz
fél tasak sütőpor
2 ek. olivaolaj vagy kókuszolaj
50gr NoCarb rost sütőmix
oregano, himalája só, majoranna, bazsalikom, bors
ízlésszerint: fokhagyma
Feltét nálam: tejfölös, diós, sonkás
A tojást felverjük, hozzáadjuk a vizet, a fűszereket, a
zsiradékot, a fűszereket, majd lassan hozzákeverjük a sütőport és a sütőmixet.
Összekeverjük és vizes kézzel sütőpapírra, vagy szilikonlapra tesszük és
tetszőleges formára tapicskoljuk.
A 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, ez
idő alatt a feltétet elkészítjük hozzá.
100ml tejföl, 100gr sonka vékonyra vágva, 1 ek. reszelt
parmezánsajt, pár szem dió és reszelt sajt a tetejére. Kivesszük, rápakoljuk a
feltétet és visszatesszük a sajt pirulásáig kb. 5 percre.
A tésztája: 350gr = 550kcal, fehérje: 15gr, szénhidrát: 3gr,
zsír: 53gr
A feltétet nem számolom külön, mert ha mást teszel rá, akkor
más lesz az értéke, azt kérlek számold hozzá.
Vigyázz, nagyon finom!
Megsütöttem. Mennyei!
VálaszTörlésÚgy felpúpozodott sütésnél, hogy legközelebb pitának csinálom meg. Nagyon köszi a receptet.