2015. augusztus 25., kedd

Protein terhesség és szoptatás alatt

A terhességi cukorbetegség bejegyzésem további kérdéseket állított fel bennetek.

Biztosan te is tudod, hogy várandósságod és a szoptatás ideje alatt különösen oda kell figyelned arra, hogy minőségi tápanyagot jutass a pocakodba.
Ha még az alakodra is szeretnél odafigyelni, akkor pláne fontos, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét fogyassz, amiről biztosan tudod már, hogy alap sejtépítő tápanyag forrás. Ha terhességed előtt is a fehérje fogyasztását részesítetted előnyben, akkor minden pozitív tulajdonságát ismered már.

Tartsd meg ezt a jó szokásodat a várandósság és a szoptatás idejére is, csak válaszd ki a neked megfelelő protein italt.

Melyik fehérjét válaszd?
Terhesség idejére igazából majdnem mindegy, amire nem vagy allergiás, amire nem vagy érzékeny, nem puffaszt és jól érzed magad tőle. Napi 1-2 adaggal egészítsd ki a normál étkezésedet.

Szoptatás idején pedig figyelj oda az összetevőkre, hisz a babád már közvetlenül kapja tőled a tejsavót, kazeint, ami könnyen allergiás reakciót válthat ki nála, esetleg hasfájás is kialakulhat. Javaslom, hogy térj át a marhafehérjére, vagy a növényi fehérjékre, például a rizsfehérjére.

Létezik a lassú és gyorsfelszívódású fehérje, Ezekről már írtam korábban is. Kérlek olvasd el a fehérjékről szóló bejegyzésemet is.


Edzés?
Igen, aki előtte is rendszeresen edzett, az továbbra is mozogjon mindaddig, amíg az kényelmes és nem érzel kellemetlen feszülést a pocakodban. A napi gyors-gyaloglás, lépcsőzés, taposógép mehet, amíg  a pocakod ezt nem akadályozza. A súlyzós edzést sem kell abbahagynod, csak néhány gyakorlatot most másképpen kell végrehajtani, hogy a hasad ne legyen útban. Két hét pihenést követően kezdj újra mozogni. A hatodik hetes kontrollt követően pedig próbálj időt szakítani az edzések folytatására.


Aki pedig előtte sem spotolt, az pedig kezdjen el egy terhes jógát, kismama-tornát, ahol a többi leendő anyukával együtt mozoghat kellemesen, felkészülve a szülésre, a baba érkezésére. Ha pedig most elkezded, akkor a szoptatás idejére se hagyd abba. Kettő hét pihenés után kezdhetsz sétálni, ami még nem a gyorsgyaloglás, de egy olyan mozgás, ami már kellemesen átmozgat és kicsit a pulzusodat is megmozgatja. Keress egy baba-mama klubot és tornázz együtt a kisbabáddal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...