2015. november 29., vasárnap

Chillis gyömbéres kalács libamájjal erdei gyümölcsökkel


Chillis gyömbéres kalács
75gr frissen facsart narancs leve
2db „M” tojás
12gr sütőpor
4ek. eritrit
20gr kókuszolaj
50gr gyömbér fele reszelve, fele darabolva
ízlés szerint chilli por, fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj
A hozzávalókat alaposan összemixeljük elektromos habverővel és szilikon kalácsformába töltjük. Sütőzacskóban 180 fokon 40 percig sütjük. A zsák eltávolítása után felvert tojással kenjük meg és 200 fokon még 10 percig barnítjuk. Kiborítjuk a formából és darált édesítőporral meghintjük. Édesen csípős kalácsot kapunk.
A libamájat 1cm-es szeletekre vágjuk és libazsíron 3-3 percig sütjük, majd közvetlenül a szeletelt kalácsra helyezzük.


 
Gyümölcsmártás
Fagyasztott erdei gyümölcsöt olvasztunk meg mikróban és a már kész NoCarb erdei gyümölcsös dzsemhez keverjük, a máj tetejére kanalazzuk.
NoCarb erdei gyümölcsös dzsem így készül: 200ml-es befőttes üvegbe egy ek. eritritet teszünk, forró vízzel leöntjük és 3 erdei gyümölcsös teafiltert áztatunk bele. Ezt fél órát hagyjuk hűlni, ázni. Kivesszük a filtereket és egy kávés kanálnyi konjak lisztet kevergetünk el benne. Ez elkezd sűrűsödni, teljes kihűlésig néha-néha keverjük meg, majd zárjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe. Bármihez lehet használni, kalácshoz, zsemléhez, húsokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...