Még mindig a karácsonyi menüdhöz ajánlok egy finomságot.
Camamberttel töltött csirke, baconba tekerve és pirított kesudiós kelbimbó. Legyen a neve, apa kedvence.
Hát erről nincs mit beszélni, a csirkét vagy a pulykát, aki ragaszkodik a karácsonyi hagyományokhoz kiütögeted szép vékonyra. Fűszerezed kedved szerint, majd egy kis camambert sajtot teszel közepére, feltekered, vagy túrós batyu szerűen hajtogatod. Baconba tekered és fogpiszkálóval rögzíted a csomagot. Ezeket a kis csomagokat tepsibe helyezed és mehet a sütőbe 200 fokon lefóliázva fél órára, majd vedd le a fóliát és piriítsd meg a bacont rajta.
Közben a kelbimbóhoz először a baconból néhány kockányit lepirítottam, hozzátettem egy maréknyi kesudiót. Amikor ez már színt kapott, akkor jött a kelbimbó, amivel még egy picit forgattam, mozgattam, míg a kelbimbó is el nem kezdett barnulni.
Ennyi az egész! Full diétás, igazi kalória bomba a magas zsírtartalma miatt, de a ketogéneseknek nagyon jó lehet.
Hozzá illik a japán sajttorta, vagy NoCarb szuflé szintén ketogén desszert karácsonyra.
Baconos camambertes csirke
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése