Szeretem az adventi vasárnapokat, mert ez már majdnem karácsony. A hangulat hozza magával, hogy karácsonyi sütit kell sütnöm.
Ezen a vasárnapom bejglit készítettem.
Meggyes mákos töltelékkel:
- 100gr darált mák
- 300gr kinyomkodott meggy
- 50gr édesítő
- 60gr darált dió
- 30gr édesítő
- 100gr kinyomkodott vékonyan reszelt cukkini
- fahéj, szerecsendió, citromhéj
Bejgli tésztája
- 90gr NoCarb sütőmix
- 3 tojás
- fél zacsi sütőpor
- 55gr 3%-os natúr joghurt
- 50gr édesítő
- pici só
- 1 ek libazsír, vagy kókuszzsír
A hozzávalókat összegyúrjuk. Két felé osztottam, kinyújtottam és az egyikbe a mákos meggyes tölteléket, a másikba a diós cukkinis tölteléket tettem.
A tálcán a harmadik süti szintén ez a tészta, de abba NoCarb kakaós puding van töltve és mivel nem maradt henger alakú, így inkább rombusz formára vágtam.
Puding így készül:
- 1tk. konjak liszt
- 1 kk. holland kakaópor
- 2,5dl víz
- 1 ek kókuszzsír
- 30gr édesítő
- az egészet összefőzzük és hagyjuk kihűlni
Karácsonyi bejgli
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése