2015. december 3., csütörtök

Megdöbbentő mondatok

Mondatok, amikkel nap, mint nap találkozom:


„Nincs időm lemérni az étel.” – hmmm, miért is? Mert az asztal és a tányér közé egy digitális mérleget kell rakni, és eszerint szeded a tányérodra az ételt?!


„Nincs digitális mérlegem!” – Vegyél!


„Nem voltam otthon reggel óta, ezért nem tudtam enni” – Feltalálták a kis dobozkákat, amibe tudsz magadnak pakolni némi zöldséget, sajtot, husit, rizst. Létezik protein szelet és millió verziót tudnék még felsorolni arra az esetre, hogy miképp tudsz útközben étkezni.megdöbbentő mondatok


„Mindig wc-re járok, ha ilyen sokat iszom” – ez normális, más is elmegy illemhelyre, ha dolga van. Létezik szuper mini fertőtlenítő kendő hordj a táskádba a sok minden más mellett ilyet is és akkor nem gond a nyilvános wc sem.


„Nem voltam éhes, ezért nem ettem 3 óra múlva” – ez nem éhség kérdése, hanem idő kérdése. Ha eltelik az idő, enni kell, mert utána, ha éhes leszel 5-6 óra múlva, úgy felmegy a vércukorszintet, hogy kezdődik a raktározás a zsírpárnákba. Azért ez sem igaz mindenkire, van akinek a 3 óra inkább 2 óra vagy 4 óra, de az 5-6 órát túlzásnak tartom minden esetben.


„Ma azért eszem keveset, mert holnap mérlegre fogok állni” – komolyan? És akkor kevesebbet fog mutatni a mérleg? És holnap után mennyit fog mutatni a mérleg, ha a mérlegre állás után jól bekajálsz?!


„Mit csináljak, hogy gyorsabban fogyjak?” – egyél többször keveset, eddz többször, végezz aerob edzést éhgyomorra (csak szakemberrel történt konzultációt követően javaslom), használj el több kalóriát, mint amennyit beviszel, és tartsd be, hogy heti fél kilónál több ne legyen a súlyvesztésed.


„Ha lefogytam, ehetek újra pizzát (fagyit, csokit, hamburgert…)?” – ehetsz most is, csak ne lisztből készüljön a tésztája, hanem túróból, rostokból (NoCarb Noodle) és fehérjéből, nagyon finom! Egyébként az attól függ, hogy mit szeretnél utána, ha újra visszahízni, akkor határozottan igen!


„Egésznap betartom az étkezést, majd délután, ha nem vagyok otthon a büfében eszem valamit!” – hajrá! Jól elcseszted ma is, kezdheted újra holnap. Egyébként KISDOBOZ, lásd fentebb!diéta


Ugyanez, de otthon van: „Egész nap betartottam mindent, de délután 5 óra után már nem bírok magammal és feleszem a hűtőt!” – akkor nem eszel jól egész nap, csak azt hiszed. Változtass az étrenden, valami nem jó! Vezess étkezési naplót, rá fogsz jönni, ha nem, hát segítek!


„Nem volt időm enni edzés előtt, de 4 órája egy kávét és egy doboz joghurtot ettem” – és most szeretnél egy-másfél órát edzeni?! Érdekes! Van hozzá elég energiád szerinted? A helyedben nem tenném, mert rosszullét várható és szédülés, valamint tutti nem tudod a maximumot kihozni magadból.


„Nem fogyok, pedig alig eszem szénhidrátot!” – étkezési naplód van? Mennyi az alig eszem szénhidrátod 100gr, 50gr 250gr? Biztos, hogy neked kell egyáltalán szénhidrátot enni? És mi van, ha pont szénhidrátot kellene enned, hogy fogyjál?


Biztos, hogy jó úton jársz?



Megdöbbentő mondatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...