2016. január 21., csütörtök

Éljük túl a nehezét csokival!

Hogyan éled túl édesség nélkül a nehéz napok előtti időszakot? Ez sok nő életében nagy kérdés.


Néhány trükk tőlem nektek :) édességgel, mert anélkül tutti nem sikerülne!


Kókusz! A kókusz valami csodás termés, tele van rostokkal, ásványianyagokkal és vitaminokkal. Zsírsavjai egyenesen a májba kerülnek, ahol energiává alakulna, így nem raktározódnak. A kókusz fruktóz mentes és nem piszkálja az inzulint sem.


Így vedd meg: kókuszpehely, kókuszliszt, kókuszolaj, kókusztej, kókuszkrém, kókuszvaj. Én még a kókuszvajat nem kóstoltam, de pótolni fogom.


Röviden a kókuszról, Antal Valitól:


A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak, kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat sem terheli meg. Sőt: még gyorsítja is az anyagcserét, ezáltal segítve a fogyást. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele helyettesíteni.  Kókuszos túrógombóc nocarb
Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe amilyen az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására használ fel. Nem emeli a koleszterin-szintet, sőt: megelőzi a szívbetegségeket és az érelmeszesedést. forrás: AntalVali


A megmentő reggelid: Zabkásádba tegyél egy nagy evőkanálnyi kókuszreszeléket, a kávédba a kókusztejet és indul neki a napnak!


A finom tízóraid: Natúr joghurt, vagy túró, vagy cottage cheese kókuszpehellyel.


Az ebéded:  Kókusztejszínes csirke, párolt zöldségekkel, vagy kókuszos túrógombóc


Az uzsonnád: Házi protein szelet, mely kókuszzsírból proteinporból készült előző nap, és a hűtőben várta meg, míg elfogyasztod.


kókusz kocka (1)A vacsorád, amikor már megőrülsz egy kis édességért: Kókuszlisztből készült sütemény kókuszkrémmel, mely egy nagy evőkanál kókuszkrém (cocomas) egy kk. kakaóporral édesítővel ízesítve.


Amit még megehetsz: 90%-os csokoládéból egy-két kockányi.


Kókusz-szelet:kókusz szelet


  • 400ml kókusztej

  • 200gr kókuszreszelék

  • 50gr kókuszolaj

  • eritrit és stevia keveréke

Ezeket fel kell melegíteni, majd két felé venni. A fehérhez egy evőkanál NoCarb Konjak lisztet teszünk és sűrűsödésig keverjük, a másik feléhez egy fél zacskó (kb. 12gr) NoCarb csokis pudingport. Rétegelve tesszük egy fóliával bélelt tepsibe, tálba és mehet a hűtőbe minimum 3 órára. A tetejére csokiréteget készítünk kókuszolajból és holland kakaóporból, valamint édesítőből.


Házi csoki krém:


  • 2 ek. kesuvaj (dióvaj, mogyoróvaj)

  • 1 tk. kakaópor

  • és itt egy másik verzió

Csoki turmix:


  • 1 pohár kókusztej,

  • 1 tk. kakaópor

  • 15gr protein por

Házi csokoládé, készítsd el előre:


  • 20gr kókuszzsír felolvasztva csokimánia1

  • 1 ek. kakaópor, édesítővel

  • szilikon bon-bon formákba töltve hagyd kihűlni, tárold hűtőben és problémás napok előtt néha-néha egy-egy kockányit fogyassz belőle.

Sport szelet receptem


Házi protein szeletem


Bounty receptem (tunningolt!)


Nassolás


Édességmániás receptgyűjteményem


Csokis kókuszos keksz receptem


 



Éljük túl a nehezét csokival!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...