Pénteken folytatódott a termék-kóstolás és életmód tanácsadás a veresegyházi Biokikötőben.
Ekkor magos kenyeret vittem, goji bogyós vaníliás muffint, diós tésztát, és cheddar sajtos kekszet.
Most a magos kenyér receptjét osztom meg veletek:
Hozzávalók:
- 100gr Nocarb rost sütőmix
- 3 tojás
- 15 gr kókuszolaj
- só
- 3 evőkanál mag (szezám, napraforgó, len)
- 5gr szódabikarbóna
- 1,5 dl víz
Minden hozzávalót elkevertünk, összegyúrtunk, akkor mehet a sütőbe, sütőzacskóban. Sütőzacskóban történő sütés: A kenyeret egy kisebb tepsibe teszed sütőpapírral, majd az egészet tepsivel együtt sütőzacskóba teszed és lezárod a zacskót, így a kenyered a saját gőzében fog megsülni. Bekapcsolással egyidőben tegyük a sütőbe és hagyjuk bent 1 órán keresztül. 200 fokon sütöttem.
A magok másnapra, igazán a napraforgó és a tökmag bezöldül, ettől fura lesz a kenyér, mikor szeleteled, de semmi baja. Napokig nagyon finom. Elég konyharuhába tekerve tárolni.
NoCarb magos kenyér
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése