2016. március 3., csütörtök

NoCarb magos kenyér

Pénteken folytatódott a termék-kóstolás és életmód tanácsadás a veresegyházi Biokikötőben.


Ekkor magos kenyeret vittem, goji bogyós vaníliás muffint, diós tésztát, és cheddar sajtos kekszet.


Most a magos kenyér receptjét osztom meg veletek:


Hozzávalók:


  • 100gr  Nocarb rost sütőmix

  • 3 tojás

  • 15 gr kókuszolaj


  • 3 evőkanál mag (szezám, napraforgó, len)

  • 5gr szódabikarbóna

  • 1,5 dl víz

Minden hozzávalót elkevertünk, összegyúrtunk, akkor mehet a sütőbe, sütőzacskóban. Sütőzacskóban történő sütés: A kenyeret egy kisebb tepsibe teszed sütőpapírral, majd az egészet tepsivel együtt sütőzacskóba teszed és lezárod a zacskót, így a kenyered a saját gőzében fog megsülni. Bekapcsolással egyidőben tegyük a sütőbe és hagyjuk bent 1 órán keresztül. 200 fokon sütöttem.

A magok másnapra, igazán a napraforgó és a tökmag bezöldül, ettől fura lesz a kenyér, mikor szeleteled, de semmi baja. Napokig nagyon finom. Elég konyharuhába tekerve tárolni.




NoCarb magos kenyér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...