2016. április 20., szerda

Terhesség alatt

Amikor végre sikerült!


Igen, megvan a pozitív teszt, mindenki boldog! A baba már 5-6 hetes a pocidban. Vigyázz rá! Remélem az előző részben írtakat betartottad és rákészültél a terhességedre.


terhes 3Hogyan tovább?


Vitaminok: Maradnak továbbra is, az előzőek, azaz a multivitamin, a vas-komplex, a B-komplex, a folsav. Jöhet még hozzá a magnézium.


Mire jó a magnézium?


A magnézium és a B6-vitamin egyaránt hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Javasolt jelentős szellemi igénybevétel esetén, sportolóknak, diéta, fogyókúra esetén az alacsony magnézium bevitel miatt és kismamáknak a görcsök elkerülése, csökkentése miatt. Hidd el nagyon jó! Erre rá fogsz szokni, mert később is jótékony hatását fejti ki. Most még a görcsök, később a kimerültség és a szellemi topforma elérésében lesz nagy szerepe.


Étkezés a terhesség alatt


A terhességed során én azt gondolom, hogy 300-500 kalóriával kell többet enned, ez kb. két banán (300kcal).


Ne hagyj ki túl sok időt két étkezés között, hogy ne ingadozzon a vércukorszinted és ne legyél farkaséhes, így valószínűleg nem fogod felfalni a hűtőszekrényt. Maradj meg a napi 4-6 étkezésnél és egyél 3-4 óránként. Ne terheld meg a gyomrod. A terhesség második felében úgy sem fogod tudni megterhelni, mert jön a gyomorégés és gyomorsav túltengés. Egyél zöldszínű zöldségeket ezek lúgosítanak. Egyél lassú felszívódású szénhidrátokat, ezek kevésbé emelik a vércukorszintet.terhes 2


Kerüld a puffasztó ételeket! Ezeket a szoptatás alatt is kerülni kell majd. Ha már most vezetsz étkezési naplót, akkor tudni fogod, hogy melyek azok az ételek, amiktől fáj a hasad, ég a gyomrod, puffadsz. Ezeket hagyd ki az étrendedből! Fogyassz sok nyers ételt, készíts magadnak smoothie italokat (ne a boltit vedd meg!) csinálj zöldség turmixokat.


Legyen elegendő a rostbeviteled. Nem kell lemondanod a finomságokról sem. Készíts magadnak sütiket, pudingokat, zsemléket, kenyeret a NoCarb Rost sütőmixből, mely 100%-ban tartalmaz rostokat.


Azt remélem mondanom sem kell, hogy a cukor és a mindenféle liszt kerülendő. Ezekről már sokat írtam, úgyhogy nem írom le újra. Nincs üdítő és szénsavas cucc.


Mozgás a terhesség alatt


Előtte súlyzóztam: Ha már terhességed előtt is súlyzós edzéseket végeztél, akkor folytasd, alacsonyabb súlyokkal, nagyobb ismétlés számmal, napi 20-60 percen keresztül. Javaslom, hogy keress egy személyi edzőt, vagy teremedzőt, aki felügyeli a mozgásodat, és segít abban, hogy a növekvő pocakoddal melyik izomcsoportot milyen gyakorlattal tudod mozgatni úgy, hogy a poci ne zavarjon.terhes5


Előtte kardióztam, vagy csoportos órákra jártam: Ha futottál, kocogtál, akkor ezt a jó szokásodat tartsd meg továbbra is, hidd el kell az állóképességed a jövőben. Idővel állj át a gyors gyaloglásra, kíméld a méhszájad az ütközésektől. Válts ellipszistrénerre, ennél a térded is kíméled.


Előtte nem csináltam semmit: Most szeretnél elkezdeni mozogni, akkor javaslom keress fel egy kismama klubbot, ahol közösen, több kismamával együtt tudtok várandós-tornát végezni, kismama-jógázni. Ezek a mozgások nagyon hasznosak, és akár a fenti két  mozgásformát is kiegészítheted vele.


Sokan azt mondják, hogy nem szabad mozogni, sokan azt mondják, hogy igenis lehet súlyzót venni a kezünkbe. Én azt gondolom, hogy minden kismama el tudja dönteni, hogy mit szeretne, mit bír és milyen állóképessége, erőnléte van bármilyen mozgásformához is. Aki csak a napi 40 perces sétát választja, az is többet tett az egészségéért, mint aki ül a fotelben! Hagyjuk, hogy minden anyuka érezze, mire van szüksége! Ne feledd el, nem vagyunk egyformák!


Minden esetben járj rendszeresen orvosdhoz konzultációra, és ha ő azt kéri, vegyél vissza, akkor fogadj neki szót. Hidd el, jót akar!



Terhesség alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...