Rizsfelfújt gluténmentes verzióban
Ezt olvastam a hajdináról, ezt neked is tudnod kell:
A hajdina egy remek tulajdonságokkal rendelkező gluténmentes növény: gazdag magnéziumban, mangánban és rézben, a B-vitamincsoport legtöbb tagja megtalálható benne.A hajdinát elődeink sikerrel alkalmazták magas vérnyomás kezelésére. Székrekedés elleni étrendhez (élelmirost-tartalma miatt), de ugyanígy a nőknél gyakori candida albicans fertőzés étrendi kezeléséhez is használják. Magas metionintartalma miatt a hajdinát előszeretettel alkalmazzák gyógyétrendekben – a krónikus májbetegségeknél, vagy a máj elzsírosodásának megelőzésében hasznos, de nagy eséllyel elkerülhető fogyasztásával a vastag- és végbéldaganat, és egyéb daganatos megbetegedések is. Érdemes közelebbről is megismerkedni a hajdinával, amely nemcsak értékes vitaminforrás, de igen magas az élelmirost tartalma és kedvező élettani hatású biológiai anyagokkal is bír. (napidoktor.hu)
Recept:
- 300gr hajdina megfőzve
- 4 tojás
- 4 ek édesítő
- 50gr mandula
- 1 kupaknyi mandula aroma
170 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt átsült. Nyolc óriási kocka lett belőle.
Hozzá erdei gyümölcsöt Totukrémet lehet készíteni, de önmagában is finom.
Rizsfelfújt helyett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése