2016. április 19., kedd

Rizsfelfújt helyett

Rizsfelfújt gluténmentes verzióban


Ezt olvastam a hajdináról, ezt neked is tudnod kell:


A hajdina egy remek tulajdonságokkal rendelkező gluténmentes növény: gazdag magnéziumban, mangánban és rézben, a B-vitamincsoport legtöbb tagja megtalálható benne.A hajdinát elődeink sikerrel alkalmazták magas vérnyomás kezelésére. Székrekedés elleni étrendhez (élelmirost-tartalma miatt), de ugyanígy a nőknél gyakori candida albicans fertőzés étrendi kezeléséhez is használják. Magas metionintartalma miatt a hajdinát előszeretettel alkalmazzák gyógyétrendekben – a krónikus májbetegségeknél, vagy a máj elzsírosodásának megelőzésében hasznos, de nagy eséllyel elkerülhető fogyasztásával a vastag- és végbéldaganat, és egyéb daganatos megbetegedések is. Érdemes közelebbről is megismerkedni a hajdinával, amely nemcsak értékes vitaminforrás, de igen magas az élelmirost tartalma és kedvező élettani hatású biológiai anyagokkal is bír. (napidoktor.hu)


Recept:


  • 300gr hajdina megfőzve

  • 4 tojás

  • 4 ek édesítő

  • 50gr mandula

  • 1 kupaknyi mandula aroma

170 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt átsült. Nyolc óriási kocka lett belőle.


Hozzá erdei gyümölcsöt Totukrémet lehet készíteni, de önmagában is finom.



Rizsfelfújt helyett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...