2016. április 29., péntek

Zsírégető zóna

A nagy zsírégető zóna vs. komfort zónán túl!


Nem bírom azokat a dolgokat, amik olyan hú de kényelmesek.


reggel5Vegyük a nagy zsírégető zóna témát. Ennél ugyebár óriási számolásokkal kiszámoljuk, hogy mi az az IDEÁLIS pulzusszám, amit tartani kell. Ne menj alá és ne menj fölé, mert egyik esetben sem égeted a zsírt. Királyság, legyen ez ideális, legyen ez kényelmes, legyen szuper-unalmas az egész és szuper-hosszú ideig tartó. Mert, ha túl kevés ideig csinálod, akkor nem elég, ha túl sokáig, akkor meg már izmot veszítesz…. Na jó! Nem mondom, hogy nincs benne igazság, tényleg működik ez is. De nem unalmas? Mindenki utálja már csinálni, nincs ideje senkinek ilyen minimum 40 percig tartó halál unalmas közepes pulzus számon végzendő feladatokhoz.


Az egyenletes aerob edzésről vázlatosan:


Több kalóriát égetsz el, naponta többször is végig tudod csinálni, kezdőknek kifejezetten ajánlott, unalmas, hosszú ideig tart, fennáll az izomvesztés kockázata, kb. 400 kcal-t égetsz el vele.


Én is csináltam, alkalmaztam, ezért nem mondom, hogy nem ér semmit, de ma már nagyon unalmas lenne ezzel a módszerrel zsírt égetni.


Létezik a HIIT edzés, mely sokkal érdekesebb, izgalmasabb, nem mellesleg egyáltalán nem kényelmes és nem is ideális a testednek. Azt gondolom, hogy az a jó, ami nem jó. Amiben nem érzed jól magad, attól lesz változás, egyébként nem. A futásodat tudod egy kicsit színesíteni vele. Sprinteket és kocogásokat tudsz váltakoztatni.


Így kezdheted: 20-30mp intenzív és 3-4 perc alacsonyabb intenzítású szakaszok váltsák egymást. Később hétről hétre az intenzív növekszik és a közepes csökken. Aztán az intenzív álljon meg kb. 40-90mp hossznál és ehhez jöjjön kb. ugyanennyi alacsony intenzítás.


Létezik a TABATA edzés, ezt én is tartom. Sokkal keményebb, mint egy szuper uncsi kardió, vagy aerob edzés.


A szakértői ajánlások szerint nem végezheted a tabatát és a HIIT edzést, ha komolyabb túlsúlyod van, dohányzol, esetleg szív- és érrendszeri betegségben szenvedsz. Phototastic-2015_10_19__6445a95b-357d-4fa6-b85a-967702769f62


A TABATA mindenképpen igényel bemelegítést és levezetést, nyújtást is. Gyakorlatoknak olyat válassz, amit biztosan jól tudsz kivitelezni, hogy megelőzd a sérülést. Az ugrálós gyakorlatokat könnyedén végezd, hogy ne sérüljön a térded és a bokád. Kivitelezés: 20 másodpercig maxiumum intenzitással. Ezután tarts 10 másodperc pihenőt, majd ismét a 20 másodperces intenzív szakasz következik. A pihenő időben helyben joggolás vagy gyaloglás célszerű, nem szabad hirtelen teljesen leállni. Ezekben a pihenőkben nem iszunk, maximum egy gyors homloktörlés fér bele. Összesen nyolcszor csináld végig, majd tartsd egy teljes perc pihenőt, kortyolj egy kis folyadékot, és jöhet a következő szakasz. Ezt négyszer csináld végig. A teljes edzésed 20 perc.  A pihenőidő alatt ügyelj a légzésedre: a szádon fújd ki és az orrodon szívd be a levegőt.


A váltakozó intenzítású edzések előnyei és hátrányai:


Kevesebb kalóriát égetsz el rövidebb idő alatt, de itt az számít, amit a test edzés után használ fel (utóégetés). Az edzés arra készteti az izmokat, hogy a zsírokat használják energiaszolgáltatónak. Időspórolás, sosincs időd semmire, akkor ez neked való. A gyakorlatok végzése közben szinte repül az idő, sajnos a pihenő idők is gyorsan eltelnek. Ha nem jól végzed a gyakorlatokat hamar sérüléshez vezethet, heti 2-3 alkalommal ajánlatos elvégezni, nem többször, ne kerülj túledzettségi állapotba, várható a diszkomfort érzés, azaz az a bizonyos KONFORT-ZÓNÁN TÚL!


NoCarb termékek rendelése: www.szenhidratmentesteszta.hu


Protein, és egyéb táplálék-kiegészítők rendelése: www.best-body-nutrition.hu kód az 5% kedvezményedért: mozduljanyu



Zsírégető zóna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...