2016. április 28., csütörtök

Mi lesz a következő napon?

Már nagyon régóta érik bennem ez a cikk. Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy mindent le tudok írni, ami ezzel kapcsolatban kering bennem.


Vannak a három nap alatt szokj le a cukorról cikkek. Ilyen pl. a minap a Riposton megjelent cikk, ahol egy bizonyos low carb piacon uralkodó cég termékeit sorolja fel alternatívának.


Vagy ilyenek az akárhány napig tartó “betúésszám” kúrák.


Meg ilyenek a gyümölcs-keménytő-fehérje napos kúrák, melyek szintén csupán három hónapig tartanak.


Kérdésem, hogy ki mondja meg, hogy mi lesz a következő napon? Akkor jöjjek én és tegyem rendbe a pár nap alatt, pár hét alatt tönkrevágott anyagcserét, vagy édesség utáni vágyat oldjam meg én! Tényleg azt hiszitek, hogy ez így oké?


Miért hiszitek azt, hogy pár nap, pár hét, pár hónap megoldás az évek alatt elcseszett életmódra?


Jaaa, és igen lassan eljutok arra szintre, hogy már nem is tudok tök jó fej lenni ezen a területen, mert tényleg úgy érzem, hogy feleslegesen mondom el, írom le, csinálom meg, mert nem tartjátok be, nem fogadjátok meg, nem hiszitek el!


Mindannyian azt hiszitek, hogy a könnyebb, gyorsabb út a jó! Miért?


Tudom, hogy nem könnyű MEGVÁLTOZTATNI az életedet, a SZOKÁSAIDAT, de ahhoz, hogy VÁLTOZZON A TESTED, neked is meg kell néhány dolgot változtatni ÖRÖKRE. Néhány nap alatt nem lesz eredményed, legalábbis nem tartós. Vagy ha mégis lesz eredmény, akkor tutti nem a tested válik majd szálkássá, vagy nem dobsz le pár nap alatt 10 kilót!


Végig csináltam, sokan végig csinálták már és ők tudják, hogy miről van szó. Tudják, hogy milyen lemondással jár, mennyi edzéssel jár az eredmény! És ha elérted, meg is kell tudni tartani! A többi nap erről szól!


Ha túl keveset eszel, tartalékolni fog a tested, annyira egyértelmű. Felzabálja az izmokat és te ugyan könnyebb leszel pár kilóval, ami először a víz, majd az izom, de biztosan nem a zsírréteged, amitől elsőként szerettél volna megszabadulni.


Ha túl sokat eszel, akkor pedig az a baj, mert zsírként fog raktározódni. Eddig logikus gondolom!? Akkor miért játszod el a koplalós tisztítókúrás pár napos okosságot? És mit fogsz enni a következő napon?


Akarsz valamit? Igen? Nagyon akarod?


Nem, nem akarod eléggé, még nem fáj eléggé ahhoz, hogy véglegesen elhatározd, te ezen változtatni akarsz! És nem pár napig, hanem mostantól véglegesen! Na, ha már itt tartasz, akkor jó! Akkor sikerülni fog, de ha mindig van egy visszakanyarodási lehetőség, amit te nem hagysz ki, akkor teljesen mindegy! Akkor te nem leszel soha olyan, amilyen lenni szeretnél, sőt napról napra rosszabb lesz a helyzet, és egy-egy nappal hosszabb idő lesz elérni azt, amit megálmodtál!


Kezdj hozzá még ma, és változtass!


 


 


 



Mi lesz a következő napon?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...