2016. július 2., szombat

Változz Anyu! - három hónap

Letelt már három hónap az átalakulásból.


Ami eddig történt vissza olvashatjátok itt.


13177587_260399224309835_8886950050835865788_nKezdtük április elsején. A tavasz kisebb-nagyobb kihagyásokkal, betegségekkel telt el, majd jött a nyár, a meleg, de Anita rendületlenül kocog hajnalban, súlyzózik napközben heti kétszer, és még esténként egy-egy Tabata edzés is belefér neki. Hihetetlen!


Az étrendek alakultak, meg kellett találnunk azt a ritmust, azt az arányt, azokat az élelmiszereket, amelyek neki megfelelnek és működni, melyek beindítják a fogyás folyamatát. Anita jelenleg megengedett kalóriája 1700 kcal, de ezt nem eszi meg (sajnos!). Én szeretném, ha ez lemenne, de a nagy meleg miatt képtelenség ennyit enni, megértem, nem könnyű. Mivel emberből vagyunk, és különösebb célunk csupán annyi, hogy évvégére látványos eredményt érjünk el, nem is kilókban, hanem inkább testképben, centikben, ruhaméretekben, így nem is erőszakoskodom vele.anita futi panki


Ami befolyásolja a fogyásodat:


  • gondolkodás 50%

  • étkezés 30%

  • mozgás 20%

Ha folyamatosan elégedetlen vagy, és folyamatosan negatív gondolatok járnak a fejedben magaddal kapcsolatban, akkor nem is fog sikerülni. Gondolok itt arra, hogy


“ááá, én sose fogok lefogyni!” – hát nem is!


“jujj, de nagy a fenekem!” – igen az lesz, ha még sokáig mondogatod magadnak


“teljesen mindegy, ezt most már megeszem, úgysem fogyok semmit napok óta” – így meg még hízni is fogsz.


“csak a hasamból fogyok, a fenekem meg óriási nagy” – hagyd már a fenekedet békén, inkább állj fel róla és irány egy jó kocogás!


12980371_1144808725551067_383444797_nEhelyett javaslom a pozitív gondolatokat előtérbe helyezni:


“szépen alakulok, de még nem elég, azt hiszem a következő hónap sokkal jobb eredményt fog hozni!” – így legyen!


“sokkal több popsi formáló gyakorlatot fogok csinálni a következő hónapban, mert ott még nem vagyok teljesen elégedett” – hajrá!


“ezt most azért nem fogom megenni, mert nem nekem való étel, és csak olyan ételeket eszem, amik nekem és a testemnek megfelelnek! Inkább iszom egy finom protein shaket” – jól döntöttél


“milyen jó sokat fogytam a hasamból, érdemes volt lemondani a sok nem nekem való ételről, örülök, hogy látszik az eredmény!” – gratulálok!


Na, valahogy így kéne hozzáállni! A gondolataid hozzák létre a döntéseidet. A gondolataid által jönnek létre a cselekedetek.


Anita cél kitűzések voltak az első három hónapra:


Először is elárulok nektek egy titkot. Amikor Anita elhatározta, hogy írj a Facebookon egy blogot, mert ő bizony le fog fogyni, akkor először azt a nevet szerette volna adni neki, hogy “46-40”. Mit jelenthez ez?


Igen! A ruhaméretet! Éééés, ezt nézzétek meg, a három hónapos terv így alakult:


Étrend kialakítása és betartása: YESS!


Edzések bevezetése és betartása, azaz napi 60 perc mozgás: YESS!


Kevesebb éjszakázás: a gyerekeknek és a két hét betegeskedésüknek köszönhetően: fél YESS, még erre várni kell!


Ruhaméret: mínusz egy a ruhaméretben: óriási nagy YESS!


Heti fél kiló fogyás: YESS! (1 kiló híjján!)


PhototasticCollage-2016-06-29-14-07-37Centikben: Has -7cm, derék – 6cm, csípő – 6cm, comb -2cm, vádli -4cm, kar – 2cm


Kilóban: összesen 5kg-t fogyott, nagyrészt zsírból, hiszen izomzata, munka, edzés közben egyértelműen jól látható. Nézd csak itt! 


A folyamatnak korán sincs vége, hiszen ez még csak az első három hónap volt! Még fél év van hátra a mi kilenc hónapunkból.


Kemény megszorításai vannak, minimalizálnia kell a gyümölcsöket, meg van mondva, hogy melyiket és mennyit eheti, a kávézását lecsökkentettük maximum egy kávéra. Akkor végülis mi az, amit ehet? Volt, hogy evett szegedi halászlevet és töltött káposztát is, de ezeket előre megbeszéltük. Anita mindennap szán 10-15 percet arra, hogy megtervezze másnapi étkezését, miközben természetesen a gyerekek és a párja is otthon készült ételt szeretne enni, tehát, igen, ő is két-három felé főz. Nagy segítség neki a NoCarb Noodle tésztája, mert ha főételt készít, akkor neki csak a köretet kell helyettesítenie ezekkel a tésztákkal és már kész is van. Ráadásul a NoCarb tésztákat nem kell főzni, csak forró vízzel leöblíteni, így persze, hogy gyorsan megy neki a főzés. A tészát nulla kalóriásak és a diéta idején hasznos rostokkal bevásárlásrendelkeznek, így nem okoz anyagcsere leállást, ami egyébként a legtöbb diéta velejárója.  Éjszaka még fel kell ébrednie, így fáradt és szervezete még mindig védekezik. Mivel Pannika még csak 9 hónapos, így még szoptatás is van naponta többször is. Azt gondolom, hogy ezekkel a tényekkel Anita eredménye nagyon szép! És örömmel tölt el minket, hogy titeket is motivál. Ugyanis nem kevés levelet kap saját Facebook blogjára.


Íme a legkedvesebb rajongói levelek:


“Hello kedves Anita…beszarááás, milyen kicsi a világ! Követem a mozduljanyu Sacikát, óriási egy nő… és ismerős arc a fotón mellette… jajdemegörültem…. hát szuper vagy Anita, csak így tovább…. le a kalappal előtted… ”


“Csak mondom, hogy újrakezdtem a héten a futást – ha Neked megy kisbabával, én sem kereshetek több kifogást. Köszönöm a motivációt, az esküvőmön zseniálisan fogunk kinézni mindketten”13141009_1157964747568798_2069464374_n


Gratula az eredményeidhez, figyelemmel kísérem a napjaitokat, nagyon cukik a gyerkőcök. Az oldaladon olvastam a Babakocsis Kangáról, ma már másodjára voltunk.”


És végül férje véleménye: “Egyre sportosabban nézel ki!”


Azt gondolom Anitának továbbra is szüksége van rátok, akik motiválják, bíztatják és megerősítik őt abban, hogy nagyon jól halad az úton. Kérlek olvassátok ezentúl is őt!


A következő három hónapos tervünk: egy újabb ruhaméret mínusz, dinnye és főtt kukorica nélkül a nyári szünet túlélése, és az őszi ovi kezdés! Hajrá Anita, köszönjük, hogy csinálod!


A nyári szünetre való tekintettel, most kicsit ritkábban fogunk jelentkezni, de napi bejegyzéseit saját Facebook oldalán követhetitek. ITT!


csapat

A nagy Mínusz-Anita rajongói csapat, akikkel az együtt kocogás csodálatos élmény!



Változz Anyu! - három hónap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...