2016. augusztus 22., hétfő

Szervezés kérdése az egész

Hogy osztjuk be az időnket? Hogy érjük utól magunkat? Kezdődik újra a reggeli rohanás, a veszekedés a “készülj már el, indulunk!” “El fogunk késni!” Te akarod ezt? Én nagyon nem szeretem.


kinder tejszelet2

KINDER TEJSZELET


Amikor a nagyobbik kezdte a sulit, akkor már nem volt mindegy, hogy mikor indulunk. Az iskolába időre kell menni. Megszoktuk, hogy az oviba ráérősen fél 9-re is elég volt odaérni, most ennek az időszaknak vége lett. Ma már nagy gyakorlatunk van, hiszen évek óta megy a RUTIN!


Nézzük hogy csináld, hogy ne csavarodj be!


LEGYEN RUTIN, azaz legyél robotszerű 🙂 Csináld mindig ugyanúgy, ugyanabban a sorrendben. Igen ez kicsit szürke és monoton, de ez megéri!


SZÁMOLJ visszafelé. Mikorra kell a suliba érni, mennyi idő, míg odaérték kényelmesen, esetleges forgalmi dugókat számítsd bele, mennyi idő az elkészülés, a reggeli… Tehát meg van a szükséges ébredés ideje.


NINCS SZUNDI üzemmód! Ne nyomd le a telefonod! Ébresztő, pattanj ki az ágyból! Végezz 5 perc gimnasztikát és mehet a zuhany, a reggeli készítés. Most ébresztheted a gyerekeket.


KÉSZÜLJ ELŐRE! Már előző este el szoktam készíteni a reggelihez szükséges dolgokat. Bekészítem a kávéfőzőt, a tea filtert a bögrébe. Tudom, hogy mi lesz a reggeli és mit csomagolok a fiúknak, ezt előre egyeztetjük már a vacsoránál. Fel is írom, nehogy belekavarodjak és elöl hagyom magamnak, hogy reggel ne kellrutin gyerekeknekjen gondolkodni. Kinek van ehhez kedve?!


NINCS TV! Eleinte voltam olyan engedékeny, h


REGGELI TORNA

REGGELI TORNA


ogy lehetett reggel még a reggeli mesecsatornát nézni, majd később ezt be kellett szüntetnem, mert nem sikerült időben elkészülni. Mindennap “még ezt az egyet anyaaa!” Nem, és jött a megsértődés! Nincs ilyen lehetőség! Délután lehet, most nem!  Ilyen kis kiírásokkal, segítheted rávezetni a gyerekeket, hogy mi legyen a sorrend a reggeli készülődésnél!


 


REGGELIZNI KELL! Igen, ragaszkodom hozzá, ha mást nem, akkor gabonapehely, vagy egy müzli szelet, akár a kocsiban de enni kell, hiszen az iskolában csak a második óra utáni szünetben lehet tízóraizni. Nem lehet éhesen koncentrálni, figyelni! Nem elég az egy bögre kakaó, vagy tea sem. Ez egy jó szokás, és maradjon meg nekik, hogy reggelizés nélkül nem megyünk el otthonról! Reggeli ötleteket itt találsz!


A saját reggelimet általában már este elkészítem, a zabkása így is úgyis a mikróból kerül ki. Ha előző este beáztatom, beteszem a hűtőbe, akkor reggel csak meg kell mikrózni és mehet a pocakba. A fiúknak minden ki van készítve, amit este megbeszéltünk, hogy mit kérnek. Jó reggelt keksz, müzli, házi készítésű muffin, goffri, vagy szendvics!


Bevásárlás egészséges élelmiszerekből ITT !



Szervezés kérdése az egész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...