Ugyanabból az alapból készült három féle ételem.
Sütőtök krém-leves (ez két személyre)
- 200g sütőtök tisztítva, kockázva
- 100g édesburgonya tisztítva, kockázva
- fél narancs leve
- fűszerek: eritrit, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, koriander, só
A hozzávalókat megfőzzük majd össze turmixoljuk, ehhez pirított diót teszünk.
A fenti krémlevesből készült az alábbi sütőtökös tiramisu pohárkrém (4 adaghoz)
A krémleveshez (lásd fent) adjuk az alábbiakat:
- 50gr mascarpone krém
- 1 tojássárgája
- 5g konjak liszt
- 10g kókuszliszt
- Eritrit még ízlés szerint.
A kész krémet sült sütőtök darabokra kanalazzuk desszertpohárba és dióval díszítjük.
A mascarpone krémből készülő Sütőtök pite:
A pite tésztája már ismert a meggyes pite receptemből. (itt van!)
Leírva: 3 tojás, 100g NoCarb rost sütőmix, 50g puha vaj. Ezeket kézzel összegyúrtam, nyújtottam két sütőpapír között.
Egy piteformát ki bélelünk a pite tésztával, majd a mascarponés sütőtök krémet (lásd fenti) belekanalazzuk. Ehhez a mennyiséghez a fenti krém recept dupláját használjuk, akkor lesz jó sok a krém hozzá.
További finom receptekért csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, hogy minél több értékes tanácsot szerezhess be diétádhoz és együtt egy csapatként érjük el célunkat: ITT
Egy tök három étel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése