2016. december 7., szerda

Mitől híztam éjszaka?

Alapesetben a tested nem tud hízni egy éjszaka alatt, ilyen rövid idő alatt sem izmot, se zsírt nem lehet hízni, vagy fogyni.  Ami ilyenkor történik, amit egy nap alatt érzékelhetünk az nagyrészt víz.


A víz visszatartásnak vannak jelei, mint például a gyűrűd nyoma az ujjadon, a zokni, harisnya szorosabb, mint szokott lenni vagy nyomot hagy a bőrödön. Nehezek a végtagjaid, felpuffadt az arcod.


Mi ennek az oka? A túl sok só- és cukorfogyasztás vizet tart vissza. Ha nem iszol elegendő folyadékot az víztartalékolásra “utasítja” a tested. Esetleg épp a nehéz napok előtt állsz, vagy más hormonális probléma is lehet az oka. centi


Mi a megoldás? Akár hiszed, akár nem, az segíthet, ha több vizet iszol. Mi a logikája? A víz ivásával érzi a tested, hogy kap folyadékot, így elengedi a tartalékot. Valószínűleg sokkat többet fogsz wc-re járni, de így ürül ki a megtartott víz a testedből. Kicsit vegyél vissza a só fogyasztásából. Használj zöldfűszereket és ízfokozómentes fűszerkeverékeket, só mentes vegetát a főzésnél. A cukor fogyasztásról pedig már nem szeretnék írni, hiszen tudom, hogy előfordulhat bárkivel egy-egy kis csoki, egy kis pékáru, egy kis keksz fogyasztása, de ez nem baj, csak másnap ne hidd azt, hogy híztál máris két kilót, nem így van, csak vizet fogott meg a cukor a testedben. Helyre lehet hozni!


Ha nem segít a só, cukor visszavétele és a víz mennyiségének megemelése sem, akkor igyál gyógynövényteákat.


Én egyébként a három kombinációját javaslom.


  1. No cukor!

  2. Kevesebb só!

  3. 3 liter folyadék, melyből 1 liter BCAA-val ízesített víz, 0,5 liter gyógynövényes tea, 1,5 liter sima ásványvíztea_petrezselyem

Gyógynövények, melyek jól jöhetnek ebben az esetben: Boróka, petrezselyem, gyermekláncfű, csalán.


A tea fogyasztás mellé ajánlom a kálium fogyasztását is. A teákat csak kúra-szerűen lehet alkalmazni. 2-3 hét után szünetet kell tartani. Ha megtetszett a teafogyasztás, akkor igyál gyümölcsteákat is.


A testzsír változását precízen, pontosan testzsírszázalék mérővel tudod mérni. Ilyen vizsgálatra az például az alábbi helyeken tudsz bejelentkezni:


Baross Egészségközpontinbody%20230%20b


Bársony Orvosesztétikai Központ


Mensmentis Egészségcentrum


SolenneMed Esztétitkai Központ


 


A diétádhoz szükséges proteineket, aminosavakat és zsírégetőket a YENutrition oldalon találod, ahol a MOZDULJANYU kóddal 15% kedvezményt kapsz az épp nem akciós termékekre!


Készlet erejéig érvényes a Mozduljanyu csomag, ahol ajándék zsírégetőt és ajándék shakert kapsz a csomagban!


 


 


 



Mitől híztam éjszaka?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...