2016. december 15., csütörtök

Nézőpontváltás

“A Nézőpontváltó az a hely, ahol a betegségmegelőzéshez és egészségmegőrzéshez kaphatsz olyan rekreációs tudásokat, praktikákat, tippeket, amelyekkel karbantarthatod és fejlesztheted mentális, szellemi és fizika egészségedet.” http://nezopontvalto.hu


 


15497497_1269444986453920_834465010_n


Pályáztam, sose csináltam még ilyet, de ezt valahogy éreztem, hogy bennem van és meg kell tennem, nem is kell, inkább szeretném. Nem azért, hogy nyerjek, nem azért, hogy díjat kapjak, hanem azért, hogy mások is tudjanak róla, mit gondolok én arról a szóról, hogy életmódváltás.


Valahol a neten találtam rá a pályázati felhívásra, mely az alábbi volt:


A Nézőpontváltó® Egyesület, amelynek célja a figyelemfelhívás az egészségtudatos életvezetésre – ezen belül a rákszűréseken való részvétel fontosságára, amely a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme – pályázatot ír ki


Az én életmódváltásom története címmel


a szemléletváltásról magánszemélyek részére, amely magában foglalja a  


  • a teljes értékű táplálkozásra való áttérésről,

  • a mozgás- és sporttevékenység elkezdéséről,

  • a testtudat kialakulásáról,

  • a gondolkodásmód megváltozásáról-megváltoztatásáról,

  • ezek nehézségeiről, és

  • az elért eredményekről, ezen kívül

  • az új, a pályázó számára ideális életmód fenntarthatóságának biztosítékairól szóló beszámolót, és

  • arról, mennyiben változtatta meg emberi viszonyait az egészséges életmódra való áttérés.

Olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik önként, saját elhatározásból, vagy baráti, családi ösztönzésre fogtak bele az életmódváltásba, illetve betegség miatt orvosi javallatra kezdték megváltoztatni az egészségükre ártalmas szokásaik felszámolását és átalakítását.


A pályázat témája lehet:


– új szokásrendszer kialakítása testi-lelki-szellemi vonatkozásban a mindennapokban,


– a család bevonása az új életmódba,


– segítő csoportokra való rátalálás (edzőterem, futóközösség, FB-csoport, stb.)


– személyes inspiráló és motiváló támogató megtalálása


palyazatfoto


Igazából a történetemet már sokan ismeritek. Itt a blogban elolvashatjátok, illetve a NézőPontVáltó Egyesület honlapján is megjelenik.


A pályázatot elküldtem, majd november közepén kaptam az e-mailt, hogy a sok-sok beérkezett pályázat közül közel egy tucat pályázó anyagát díjazza a zsűri. Meghívót kaptam a díjátadóra. Igyekszem a meghívásoknak eleget tenni, így most is megoldottam, hogy eljussak, sőt onnan még az esti edzésre haza is érjek, hiszen várnak a vendégeim.


A díjkiosztóról szeretnék írni nektek.


Az Egyesület tagjai külön-külön kaptak szót és mondták el pár mondatban saját gondolataikat az életmódváltással kapcsolatban.


erika_janosdr. Borbély Erika  onkológus főorvos


A változtatni akarásról beszélt, arról, hogy nekünk tenni kell azért, hogy változhasson az életminőségünk. “A gondolkodásunk megváltoztatásával képesek vagyunk működtetni magunkat, saját lelkünkben egyensúlyt találni, azt megtartani. Igenis tudunk magunkon segíteni! Elkerülhetjük, ami elkerülhető! Ehhez az életmódunkon kell változtatni!”


 


 


tibi_beszeldr. Darnói Tibor hollisztikus orvos


A tudatminőség változtatására hívta fel figyelmünket, hiszen a tudat-megváltoztatásával tudjuk befolyásolni életünket. “Régen a rákot, mint betegséget úgy hívták, hogy fene. Van egy olyan mondás, hogy a – Fene melegágya  megroggyant lélek!-”


 


 


zsuzsadr. Tóth Lászlóné mellrákrehabilitációs szakember


A szűrővizsgálatok fontosságáról beszélt. “Hinni kell abban, hogy nem a melled határozza meg a nőiességedet! A belső értékeid, a személyiséged, a lelked finomsága tesz igazi nővé.” A depresszió elkerülhető életmódváltással.


 


 


peter_jodr. Somogyi Péter sportorvos


A férfiak prosztata betegségével indította mondanivalóját. Az ülő életmód, a stressz és a mozgáshiány együttesen alakítja ki a prosztatarákot. Gondolatait a gyerekek egészségével folytatta. Az iskolai padban ülés, az iskola táska féloldalas viselése, a mozgáshiány mind a gerincferdülés, a tartáshibák okai lehetnek. Minden szülő példát mutatva ösztönözze gyermekét mozgásra! Fontos a kiskori mozgás egészen serdülőkorig – majd persze azon túl is – fokozatosan terhelve, hogy a csontozat és az izomzat jól fejlődhessen. Ő magáról annyit mondott, hogy rendszeres mozgását a sok munkája miatt úgy tudja megoldani, hogy mikor a gyerekeinek edzése van, akkor ő is az alatt az idő alatt sportol. Időkihasználás! Igyekszik gyakran gyalog járni.


feri1Rippel Ferenc, artistaművész, az ÉletmódVáltó Csapat vezetője


40 évesen érezte először azokat a tüneteket, melyet az emberek többsége ebben a korban érezni kezd. A környezete természetesen le is reagálta annyival, hogy “Ferikém, ez korral jár!”. Azonban ő ezt nem hagyta annyiban, felismerte a helyzetet és változtatott! Ketogén diétára állt rá, amiről rengeteget olvasott. Megemlítette Béres Alexandrát is, aki versenyére szintén a ketogén diétával készült. Mióta így él, azóta nem kell gyógyszert szednie, nem beteg. A genetikáról pedig annyit mondott, hogy az izmainkat nem örököltük, azokat mi dolgozzuk ki.


 


 


peti_szembolAranyosi Péter, humorista


Péter hozta a formáját és kicsit humorosra vette a beszédet. Úgy nevezete magát, hogy a Feri “betege”. Ugyanis vele Rippel Ferenc foglalkozik, hogy életminősége változhasson, hiszen van miből lefogyni. Péter elmondta, hogy kezdi megszokni az étkezést, mert a fehér kenyérre a ketogén diéta szerinti zsírmennyiséget simán rákeni, tehát “jó” úton jár. Miután 5-6 éve nem volt mozgása, most kezd kialakulni. Sőt kifejezetten kedveli a csoportos órákat, mert együtt nyög a tornateremben a nagyikkal. Mióta gerinctornára is jár, rájött, hogy van gerince, és most már azt is érti, hogy miért nem lett belőle politikus. Naponta 30 percet mozog és már 3 kg-t fogyott.


 


 


janosHajnal János , színész


Őt a Barátok Közt sorozatból ismerhetitek. Elsősorban a MEGELŐZÉST helyezte előtérbe. Nem beszélt sokat, de elmondta, hogy ő fiatalon azt képviseli, hogy 10-20 év múlva is egészségesen erejében gazdagan élhessen. A cukrot letette és már 3 kg-t fogyott is, bár neki nem nagyon kell, de aki elhagyja a cukrot az rögtön változni fog.


 


 


 


A pályázatok díjazásáról ITT olvashattok.andrea


A saját anyagom megjelenését ITT fogom kitenni (még pár nap, de karácsonyig meg lesz, meg fogom osztani)


A nyertes pályázatot pedig ITT találod.


 


Sári Edina a NézőPontVáltó Egyesület nevében az alábbi Müller Péter idézettel köszönt el a résztvevőktől:


“Ez az odakötöttség az oka a legtöbb szenvedésnek. Hogy vágyódunk az aranyra, mely ott van a forró olajjal teli edényben, s hiába égeti a kezünket és fáj – az aranyat nem eresztjük, mert kell nekünk. És nyúlunk érte, újra és újra, mert kell, és közben fáj, és mégis kell, és nem vesszük észre, hogy amíg kell, addig fájni is fog. Mérhetetlen erővel ragaszkodunk a hibáinkhoz, mert éltet a vágy, a sóvárgás és a megszokás, és az a tévedés, hogy egyszer mégiscsak elérjük a célt – és soha! A legnehezebb magunkat megváltoztatni. Szokásainkról leszokni, s új emberré válni. Ha sikerül, azt mondjuk rá, „újjászülettünk”, s ez tényleg így van. Valaki meghal bennünk, s valaki újjászületik. Meghal az ostoba, s megszületik a bölcs. Meghal a rossz, s megszületik a jó. Meghal a boldogtalan, s megszületik a boldog. Minden jó fordulat az életünkben egy kis halál és egy kis feltámadás. ” – Müller Péter


forrás: www.nezopontvalto.hu


 


 


 


 



Nézőpontváltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...