2017. január 29., vasárnap

6 lépésben az "új én" irányába

A nulladik: az ÉBREDJ KORÁBBAN egy órával, mint a többiek! Hogy miért mondom megint ezt? Mindjárt megtudod…


Az első lépés


Fresh Water trickling from seashell


A víz hangja — pár perces meditációval érdemes a napot indítani, ez történhet reggel a fürdőszobában is. Gyújts meg egy-két mécsest a mosdó szélén. Végy egy hideg-meleg zuhanyt és a zubogó víz hangját hallgatva merülj magadba pár percre!


A második lépés
positive
A pozitív megerősítések — néhány precíz, konkrét mondat arról, amit szeretnénk elérni. Minél többször hall az agyunk a céljainkról, annál valószínűbb, hogy meg is történik. Minden újabb impulzust, amely a kívánt irányba visz, ismerősnek és magától értetődőnek fog tekinteni. Tehát, gondolkodj pozitívan!


A harmadik lépés
i-wish-i-had
A sportpszichológiában (is) olyan szívesen alkalmazott módszer, a vizualizáció. A siker örömét is el kell képzelni. Képzeld el magad úgy, abban a helyzetben, aki akkor vagy, amikor elérted a célod! Éld bele magad! Ugye milyen szép, csinos, mosolygós és boldog vagy? De jó érzés így látni magad! Mit szólsz? Ilyen leszel te is!


A negyedik lépés
DSC_0118-Edit
A testmozgás, amit érdemes már a rövidke reggeli rituálénkba beépíteni. Végezz 4 perces edzést minden reggel éhgyomorra. A népszerű tabata edzések a youtube csatornámon már elérhetőek.  Vagy egy rövid futás a villamosmegállóig is elegendő ahhoz, hogy felturbózza a hangulatot és a koncentrációt.


Az ötödik lépés
morning laptop
Az olvasás. Hiába sajátítjuk el azt a sok életvezetési metodikát, inspiráló gondolatot, ha nem válik vérünkké. Érdemes naponta legalább tíz oldal elolvasására törekedni — a regényeket hagyjuk estére, az a reggeli öt perc legyen a motivációs olvasmányoké, olvass el minden reggel egy új motiváló bejegyzést a weboldalamról. Nézd csak itt keresd őket. Motiváló cikkek


A hatodik lépés
írás
Az írás, a cetlik, a fogadalmak. Azt a célt szolgálja, hogy dokumentáljuk a céljainkat, a célok érdekében tett lépéseket, illetve mindazt, amiért máris hálásak lehetünk. Minden hét elején írd fel, hogy mit vállalsz a célod elérése érdekében, majd a hét végén értékeld magad. Javaslom használd erre a csoport zárt Facebook oldalát, ahol a többi életmódváltó anya előtt fogadhatod meg, hogy mit vállalsz erre a hétre. Például: elmegyek háromszor tornázni, nem iszom zéró kólát. A hét végén értékeld magad, hidd el a dicséretek és a bíztatások nem maradnak el. A csoporthoz itt tudsz csatlakozni.


elotteutana3
A módszer lényege, hogy előre kiválasztunk egy viselkedési mintát, majd legalább harminc napon át következetesen követjük a rutint (utána már megy magától is). Sokaknak minőségi változást hozott az életébe a reggeli rutinok alkalmazása, még a megrögzött baglyok is úgy találták, hogy a szokások feletti hatalom fejében érdemes egy órával korábban felkelni.


 



6 lépésben az "új én" irányába

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...