Mi az a ToTu? Tojásfehérjéből készült túró.
Miért jó? Mert nem tejtermék, tehát eheti az is, aki tejcukor érzéken, laktózérzékeny, vagy egyszerűen kihagyja az életéből a tejes dolgokat.
Én így csináltam meg 10 perc alatt:
A tojásfehérjéket én a fagyasztóban tárolom, így előtte éjszaka már kitettem a konyhapultra.
Van 8 tojásfehérjém szoba hőmérsékeleten, ehhez kellett még:
A vizet feltesszük forrni, beletesszük a zsiradékot és a sót. A tojásfehérjét egy villával elkeverjük, majd a forrásban lévő vízbe öntjük és újra felforraljuk. Közben párszor átkeverjük és a végén szitával, vagy szűrővel, vagy gézlappal leszűrjük. Ebből a mennyiségből egy ilyen tálkányi kb. 20 dkg totum lett. Boltban ez többszáz forint.
Használhatod a NoCarb tésztára, használhatod süteménybe, palacsintába, fánknak.
Ha tetszett, kérlek a megosztás gombot használd 🙂
Csatlakozz te is csoportunkhoz a Facebookon: www.facebook.com/groups/mozduljanyu01
TOjásTUro
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése