2017. január 13., péntek

TOjásTUro

Mi az a ToTu? Tojásfehérjéből készült túró.


Miért jó? Mert nem tejtermék, tehát eheti az is, aki tejcukor érzéken, laktózérzékeny, vagy egyszerűen kihagyja az életéből a tejes dolgokat.


Én így csináltam meg 10 perc alatt:


A tojásfehérjéket én a fagyasztóban tárolom, így előtte éjszaka már kitettem a konyhapultra.


Van 8 tojásfehérjém szoba hőmérsékeleten, ehhez kellett még:


  • 1 kk himalája só

  • 1 normál citrom leve (kb. 3-4 ek.) WP_20170113_14_41_33_Pro

  • 20g kókuszzsír

  • víz a főzéshez mély edényben

 


A vizet feltesszük forrni, beletesszük a zsiradékot és a sót. A tojásfehérjét egy villával elkeverjük, majd a forrásban lévő vízbe öntjük és újra felforraljuk.  Közben párszor átkeverjük és a végén szitával, vagy szűrővel, vagy gézlappal leszűrjük. Ebből a mennyiségből egy ilyen tálkányi kb. 20 dkg totum lett. Boltban ez többszáz forint.


Használhatod a NoCarb tésztára, használhatod süteménybe, palacsintába, fánknak.


Ha tetszett, kérlek a megosztás gombot használd 🙂


Csatlakozz te is csoportunkhoz a Facebookon: www.facebook.com/groups/mozduljanyu01



TOjásTUro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...