2014. január 4., szombat

Mit ehetünk a diétában




Gyümölcs ribizli, áfonya, kivi, avokádó, narancs, ananász, citrom, grapefruit, eper, alma, mangó, sárgabarack, ananász.  A legfontosabb itt is a grapefruit, hiszen hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintre is kedvező befolyással bír. Heti 1-2 alkalommal tízóraira vagy uzsonnára fogyassz ebből a gyümölcsből.


Kenyér kizárólag a lassú glikémiás indexű pékáruk. Fehér kenyeret, de tényleg egy életre felejtsük el, ne csak diéta alatt. Aki esetleg anyuka az kérem, szoktassa rá a gyereket a rozskenyérre. Elsősorban Glyx kenyér, Pro Body kenyér, teljes kiőrlésű rozskenyér.

Hús minőségi fehérjét tartalmazó húsok. Szárnyas húsok, csirke, pulyka. Minden hús natúr formában, nincs rajta panír, és nem sütjük kis napraforgó olajban. Kókuszzsír és társai legyenek segítségünkre a sütésnél, illetve a sütőzacskóban is tökéletesen átsül, majd kibontva abból pirítsuk kedvünkre.

Növényi magvak, -hüvelyes növények nőknek ez kifejezetten kötelező, a menstruáció miatti hormonváltozások esetén. Mandula, pisztácia, mogyoró, de ebben az esetben is a natúr verziók, ill. bab, lencse, borsó és mindenféle csírák lehetőleg minél nagyobb mennyiségben. 

Zöldség kifejezetten zsírégető, a legjobb a káposzta, minden más csak ezután jöhet, mint pl. a spárga, uborka, spenót, zeller, retek, karalábé, karfiol, paradicsom, brokkoli, répa, paprika és nyílván a fejes saláta. És nem kell rá öntet J A székely káposzta egyébként bátran fogyasztható, csak nem kell hozzá kenyér és kicsit oda kell rá figyelni főzésközben. Jó magam kuktában készítem pulykahússal és így biztos nem fekszi meg a gyomromat. 

Hal a legtisztább étel. Lazac, tonhal és minden fehér hús. A folyami halak nagyon zsírosak, azokat nem ajánlom. 

Édesség  A diéta alatt a következő „édességek” férnek bele. Teljes kiőrlésű NATÚR müzli és gabonapehely, 0%-os joghurt, mármint a 0% a cukor tartalomra vonatkozik, puffasztott búza, gyümölcs turmixok 1,5%-os tejjel. Joghurtot és turmixot készíthetsz magad is, natúr joghurtból és mirelit gyümölcsből. Isteni finom! Cerbona szelet meg egyéb, sokak által diétásnak gondolt nyalánkság nem fér bele. Édesség még a fehérje porból készített puding, és shake. 

Tejtermék 10% alatti sajtok és 1,5%-os vagy annál kisebb zsírtartalmú tej, sovány túró 

Tojás: fehérje, pl. tojásrántotta esetében 1 tojás egészben és még kettő tojás fehérje a többit próbáld másutt elhasználni.

Ital  Az alkohol nagyon magas kalória tartalommal bír, maximum a száraz bor, ami belefér, de az is mértékkel. Ásványvíz, tea, minden mennyiségben, lehetőleg napi 3 liter vagy 20 kilóként 1 liter. 

Vitaminok Az edzések az alap napi igénynél további vitaminokat igényelnek, és pontosan a káros életkörülmények miatt kötelező valamilyen vitamint szedni.  Vannak kifejezetten nőknek való vitaminok, teljesen jók profi vitaminok. Ne féljetek tőle, 100%-ban természetes összetevők, semmi vegyi anyag. Itt megint megjegyezném, amit már többször hallottam reakcióitokban, hogy jujj, attól ilyen kövér, meg olyan étvágyú és azt férfiaknak gyártják… nem igaz! Ez teljesen természetes, attól meg sport-táplálékkiegészítő cég árulja, az attól még tökéletes, sőt, mivel ők aztán tényleg tudják, hogy mennyi vitaminra van szükséged, mivel feltételezik rólad, hogy sportolsz, biztos nem kell belőle napi 3-4 szemet bevenned, hogy elérd a napi adagot. Szóval a DM-ben vásárolt „bio” vitamin nem jobb, mint a másik. 

Ezen kívül fehérjeturmix, női fehérje igényhez kialakítva. Napi egyszer a délutáni vagy esti órákban két kanállal 4 deci tejjel, illetve edzés után.

Diéta mintákat itt találsz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...