2014. április 19., szombat

Egyél a kockás hasért - vitalzone cikkNem kell meggebedni ha szexi hasat szeretnél magadnak!
Úgy kb. mindenki, akit ismerek és valaha is edzett komolyan, eljutott arra a pontra, hogy elkezdje a hasizma kiváltképp foglalkoztatni. Én se vagyok kivétel ez alól. Mi tagadás, a hasfal a magja a hőn áhított fizikális tökélynek, szóval felesleges szabadkozni. Szinte az összes címlap, tv reklám, hirdetőtábla kipattintott pocikat mutogat.
A has edzése rendkívül fontos egy egészséges test szempontjából. A legtöbb mozgás során használjuk is. Ha emelünk, ha fordulunk, de még akkor is, ha felállunk.
Ettől függetlenül, nem tudod kiedzeni magad a diéta alól. Területi fogyás nem létezik, ezt el kell felejteni. Onnan fogsz fogyni, ahonnan fogsz és punk tum! Hiába a kismillió tuti edzéstechnika, ha annyit eszel, amennyit csak bírsz, ráadásul csak szemétből. De a jó hír, hogy azért meggebedni se kell ám. A következők lehet, hogy ismerősek lesznek, de nem véletlen!


Csináld magad!
Ez nem szex, minél inkább a te kezedben vannak a dolgok, annál jobb. Tudnod kell, miből eszel és mennyit, erre pedig a legjobb, ha te magad készíted el. Tudni fogod, hogy grammra pontosan mennyit raktál valamiből és minél nagyobb a tudásod, annál nagyobb a hatalmad a tested felett. Ha más készíti el, akkor még az is kockázatos, ha azt mondja rá, hogy „diétás, meg tök egészséges, egyed csak ni!” Lehet, hogy maximálisan jó szándék vezérli, meg az is lehet, hogy tudja is miről beszél, de csak te tudod, hogy mennyit ettél aznap és csak te tudod mennyi fér még bele. (Igazából én jobban szeretem ízre is a saját főztöm, mert abban csak az van, amit én szeretek.)

Nyomasd a zöldet!
Viszont ne szívd, mert csak éhesebb leszel, hanem egyél sok brokkolit! Persze, ez már kevésbe tréfás, de nem csak finom, hanem teli van rosttal, vitaminnal, kálciummal. Lehet variálni, ha ezt nem szereted, a zöldbab és a spenót csak egy-egy példa a rengeteg opcióra.
A legjobb bennük, hogy extrém alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. Akiknek nagyon nehézére esik az önmegtartóztatás, azoknak nagyon jó választás lehet egy óriási adag ZÖLDség, amit igazából bármikor fogyaszthatsz. Ha napi 6x eszel sok zöldséget a menüd részeként, akkor garantáltan kevesebbet fogsz csalni.


Ódzkodj a feldolgozott cukortól!
Ha sok cukrot fogyasztasz, akkor egy részét biztosan el fogod raktározni zsírpárnák formájában. Sokunk, főleg a férfiak a hasunkra pakoljuk ezeket. Ebből következik, hogy a magas cukortartalmú diéták nem villogtatják meg a kemény munkával építgetett hasfalunk.
A feldolgozott cukrok a hasad legnagyobb ellenségei. Ezalatt én most nem csak a kristálycukorra és a magas fruktóz tartalmú cukorszirupokra értem, hanem az összes olyan termékre, amiből kivontak mindent, kivéve a cukrot. Ide tartoznak a „természetes” cukrok is és az összes megtévesztő ízesítő címkézés is, úgy mint a nektárok, szirupok és egyebek. Fájó pont jön: A méz se a barátod.

Egyél a kockás hasért!
A legrosszabb a cukorban, hogy lényegében már mindenbe raknak belőle. Amíg teljesen egyértelmű, hogy az üdítőitalok és a koktélok a hasunk küldetésének útjában állnak, addig a jóhiszemű vásárlók nagyja nyugodtan kortyolgatja a ninja-cukrokat, rejtve az ízesített vizekben, édes jeges teákban, energiai italokban és különféle finomságokban. Ezeket minimalizálni kéne, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem élvezhetjük az ízüket! Szinte mindennek kapható már a cukormentes verziója is, amik sok esetben még finomabbak is mint a simák.
Legyen egy új jó szokásod: nézd meg mindennek a tápanyagtartalmát és semmit se vegyél egyértelműnek. Példának okáért egy pohár narancslé 20 gramm cukrot is tartalmazhat. A víz kereken 0-át. Bizony. A jó öreg H2O fontosságát egyszerűen nem lehet eleget hangsúlyozni. A mi esetünkben külön öröm, hogy nem csak eleve egészséges és jót tesz a bőrünknek és igazából mindennek, de még a metabolizmust is segíti, magyarul jobban fogunk tőle fogyni.

Egyél nyugodtan, de valamennyivel kevesebbet!
Sok út van, amin elindulhatsz. Mindenféle diéta van, ilyen technikával, olyan csodával, meg egyebekkel és én most nem akarom neked megszabni melyiket kövesd. De egy dolgot jegyezz meg: nincs olyan sztárdiéta, ami bizonyítottan tökéletesen működik, mindenkinek, minden szituációban. Viszont egy egész közel áll hozzá: Egyél kevesebbet! Ezt nem lehet megkerülni, de nem is kell belegebedni: férfiaknál 10, nőknél 20 százalékkal kevesebb kalóriabevitel napi átlagos igényeknél már egész jó eredményre vezethet. Viszont, ha ez nem elég, akkor sajnos csökkenteni kell.


Éld az életed!
Odafigyelni az étkezésre egy dolog. Éheztetni magad és aszkéta életmódot folytatni viszont teljesen más. Az arányokat mindenkinek magának kell megtalálnia, de a „mégegykiscsokit” és a „kétórájanemettem” módszer egyaránt rosszak. Egy hiányos, vagy nem megfelelően felépített étrend, ami hiányérzetet fog kiváltani, ami előbb utóbb csalásokhoz fog vezetni. Úgy gondolom, hogy egy kiegyensúlyozott étrend az alapja mindennek. Egyél finomat, ne sanyargasd magad, de próbálj sok zöldséget, vizet, sovány húst fogyasztani kevés cukorral. Az étkezés élvezetéről nem kell mindenképp lemondani, csak pár dologra kell odafigyelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...