A nyár tipikus ételei közé tartoznak többet között:
- hal - ehető
- kovászos uborka - édesítővel készíts, akkor ehető
- palacsinta - lásd itt, erről már írtam egy bejegyzést
- és végül, de nem utolsó sorban a lángos.
Alaprecept:
3 tojásfehérje,
30gr natúr tejsavó fehérje por (bio boltban beszerezhető)
1 csipet szódabikarbóna
3 ek apró szemű zabpehely
1dl víz
pici só, bors
A palacsintához hasonlóan kell kisütni. A zabpelyhet előzőleg az 1dl vízbe be is áztathatod, akár botmixerrel össze is turmixolhatod, így nem lesz darabos a lángosod.
Ezt az alapreceptet variálhatod tovább az alábbi kiegészítőkkel:
- metélőhagymát a tésztába
- zúzott fokhagymát a tésztában
- pirított vöröshagymát a tésztába
Feltétetnek pedig mehet:
- fokhagymás joghurt
- tatziki (saját készítésű persze)
- reszelt sajt
- joghurt alapú szósz erős pistával, paradicsommal
Mint minden gyúrós, vagy diétás eledel, ez sem lesz olyan olajban tucsogós, ropogós szélű, mint a retro balatoni lángos, azonban annál értékesebb tápanyagokat tartalmaz testünknek, nem terheli le a gyomrunkat, tele leszünk energiával. Ne feledd, fontos a 2-3 óránkénti étkezés nyáron is és rendszeres folyadék fogyasztás!
Légy kreatív, egyél finomat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése