2014. május 22., csütörtök

Itt a nyár, és mi lesz a lángossal?

A nyár tipikus ételei közé tartoznak többet között:

- hal - ehető 
- kovászos uborka - édesítővel készíts, akkor ehető
- palacsinta - lásd itt, erről már írtam egy bejegyzést
- és végül, de nem utolsó sorban a lángos.



Hogy készítsünk magunknak lángost?


Alaprecept:
3 tojásfehérje,
30gr natúr tejsavó fehérje por (bio boltban beszerezhető)
1 csipet szódabikarbóna
3 ek apró szemű zabpehely
1dl víz
pici só, bors

A palacsintához hasonlóan kell kisütni. A zabpelyhet előzőleg az 1dl vízbe be is áztathatod, akár botmixerrel össze is turmixolhatod, így nem lesz darabos a lángosod.


Ezt az alapreceptet variálhatod tovább az alábbi kiegészítőkkel:
- metélőhagymát a tésztába
- zúzott fokhagymát a tésztában
- pirított vöröshagymát a tésztába

Feltétetnek pedig mehet:
- fokhagymás joghurt
- tatziki (saját készítésű persze)
- reszelt sajt
- joghurt alapú szósz erős pistával, paradicsommal


Mint minden gyúrós, vagy diétás eledel, ez sem lesz olyan olajban tucsogós, ropogós szélű, mint a retro balatoni lángos, azonban annál értékesebb tápanyagokat tartalmaz testünknek, nem terheli le a gyomrunkat, tele leszünk energiával. Ne feledd, fontos a 2-3 óránkénti étkezés nyáron is és rendszeres folyadék fogyasztás!

Légy kreatív, egyél finomat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...