2014. június 30., hétfő

Reggelizz úgy, mint egy király

Ugye ismerős a mondás, mely szerint reggelizz úgy, mint egy király...

A reggeli fontossága a diétában nagyon fontos étkezésnek számít. A diéta alapja, hogy 3 óránként a szervezetet minőségi tápanyaghoz kell juttatni. Reggeli ébredésünket követően, már legalább 8 órája nem ettünk semmit. Ilyenkor van a szervezetünknek a legnagyobb szüksége értékes tápanyagokra. Reggelire majd hogy nem mindent meg lehet enni, azonban a diétánk megköveteli a kalóriák számolását, és a tápanyagok tökéletes összeállítását.

Diéta alatt a reggeli, az ebéd, és az edzés utáni időpont az, amikor a legtöbbet lehet enni.
A nap első felében is a lassan és közepesen felszívódó szénhidrátok, valamint a fehérjék magunkhoz vétele a fontos. Szénhidrátot tud raktározni a szervezet, de reggelre ezek a raktárak pont kiürülnek, ezeket épp itt az ideje egy finom reggelivel feltölteni, ami lehet gyümölcs, gabona, tejtermékek.

A nap ezen szakaszában és továbbra is kerüljük a finomított lisztből és cukorból készült péksüteményeket!


Reggeliző asztalunkon az alábbi ételek szerepeljenek: zabpehely, köles, tejben főtt rizs, cukor helyett eritritol, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olajos magvak, aszalt gyümölcsök, friss gyümölcsök, zöldségek, tojás, hal, húsok, házi sajtok, saját készítésű lekvár.

A diéta ideje alatt nagyon fontos, hogy ne érezzük szenvedésnek az étkezést, együnk olyanokat, amiket szeretünk, csak találjuk meg a megfelelő időpontot hozzá. Mozogjunk eleget és a folyadékról se feledkezzünk meg!

 Süssünk magunknak zabkekszet, tároljuk fémdobozban és így a hét mindennapjára van energiában, és hasznos szénhidrátban gazdag reggelink.

Íme egy zabkeksz recept:
1 bögre zabpehely
1/2 bögre magkeverék (darált mogyi, mandula, dió)
2 tojás
Édesítő vagy méz
Pici tej (kb. fél dl)
1 kiskanál szódabikarbóna
Az egészet össze kell keverni, majd sütőpapíros tepsire kis halmokat helyezünk, az előmelegített sütőben 15 percig süssük 180 fokon.

Zabos-banános:
10 dkg zabpehely
3 banán
1 pici fahéj és holland kakaópor
Az egészet keverjük össze 200 fokon 15perc alatt készre sütjük.


Sós keksz is létezik, azoknak, aki reggel nem az édes ízeket kedvelik:
1 bögre zabpehely
1/2 bögre tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag
2 tojás
pici víz
csipet só
1 kis kanál szódabikarbóna

A halmokat a sütőpapírra helyezzük, esetleg sajttal megszórhatjuk és 15 perc alatt 180 fokon megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...