2015. június 13., szombat

10 napos diéta kihívás - 9. nap felkészülés a magas napra


Most, hogy már a 9. napon jártok, biztos sokan eljuttotatok oda, hogy már minden szénhidráttartalék is kiürült belőletek, az anyagcserétek lassul, a zsírleadás minimálisra csökken. Innetől már elképzelhető, hogy az izmaidból fogsz veszíteni. Egyre többet vágysz valami tiltott, ízes étel után, akár legyengülhetsz és betegeskedhetsz is. Ne add fel, most jön a java. 

Most jön az evés része!

A 10 napos diéta alatt csupán 1300 kalóriát fogyasztottatok, ez nem túl sok, ezért már lelassult a tápanyagok égetése, el kezd a zsír raktározódni. Gondoljunk bele, hogy a testünk ott tart, hogy életben akar maradni, tehát bármit is kap, akkor azt el kell rakni, mert már nagyon ki van éhezve. 

A csökkentett kalóriabevitel hatására a leptin hormon is elkezdt csökkenti, ez a hormon a kortizollal van kapcsolatban, ami az izmok bontását indítja be. Ezt úgy tudjuk kicsit megkavarni, hogy most túlesszük magunkat. Ez a csaló napunk, vagy a magasszénhidrátos napunk. 

Akinek már csak pár kilótól kell megszabadulnia, annak ez a csaló nap is tiszta étekezést kell, hogy tartalmazzon, akinek még 10 kiló van hátra, annak egy kis diétás fagyi is belefér.

A kalóriáktól nem kell félni. Az eddigi 1300 helyett egy ilyen napon 1800-2000 kalóriáig elmehetünk, azaz vehetjük az eddigi 1,3-1,5 -szeresét. Értelemszerűen, aki többet evett 1800 kalórián volt, az eheti akár a 2300-2500 kalóriát is.

Ebben az esetben sem térünk le a tiszta útról, tehát ez nem azt jelenti, hogy most akkor baconba csavart virslit ropogtatunk, nutellás palacsintával és több pohár borral, sörrel. 

Csupán arról van szó, hogy ezt a kis hormon háborút létrehozzuk. Tehát megzavarjuk a leptin hormonunkat azzal, hogy most többet kapunk, tehát újra álljon a helyére és ne kezdjen el nekünk izmot bontani a kortizollal. A jó ebben az, hogy te nem éhezel, az anyagcserédet felgyorsítottad és minden a helyén van. Másnap újra eheted a szigorú diétás étrendedet.

Tehát ettől nem fogsz visszahízni! Ezzel rásegítesz a fogyásodra, mert ahogy már írtam, újra felgyorsul az anyagcseréd, meglátod akár egy kilóval is kevesebbet mutathat a mérleg másnap, ha jól csinálod! Figyelj oda a szénhidrát-zsír arányaira! Az ilyen magas szénhidrátos napon a zsírt tartsuk alacsonyan.

A hullám diéta például kifejezetten jó erre. Figyeljünk folyamatosan a szükséges folyadék mennyiségre, a fehérje, szénhidrát és zsír arányokra. 

Több fitnesz versenyző is ezt a fajta étkezés részesíti előnyben! Sőt, ők hetente egyszer megengedik maguknak a piszkos kaját is (hamburger, lángos, torta...).
Mi még nem tartunk itt! 

Javaslom, hogy ezeken a napokon is inkább a rizst, a bulgurt, a puffasztott rizst, a cukormentes csokoládét, a házilag készült zabkekszeket, aszalt gyümölcsöket, friss gyümölcsöket, proteines fagyikat részesítsük előnyben. 


Banános proteines fagyi receptje:

60gr Vaníliás protein
150gr görög joghurt
1 érett banán összenyomkodva
eritrit
más gyümölccsel is mehet, de most a banán a legtuttib a magasnapon!
Az egészet összeturmixolod és 2-3 órára beteszed a fagyasztóba. 
Isteni finom!






Zabos golyók receptje:

zabos kókuszgolyók
2 alma reszelve kinyomkodva
kb 150gr aprószemű zabpehely
60+40gr kókuszreszelék (a forgatáshoz is kell majd!)
2 adag (60gr) kókuszos és/vagy csokis fehérje por
(ha csak vaníliás van az is jó, tegyél hozzá holland kakaóport és erititet)
holland kakaópor
eritrit vagy stevia

Az egészet összenyomkodod, 1-2 órára hűtőbe rakod, majd vizes kézzel golyókat formálsz belőle és a kókuszreszelékbe forgatod.



További zabos finomságokat itt találsz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...