2015. június 13., szombat

Puha zabkeksz - ropogós müzli

Két finomságot hoztam nektek a magas szénhidrátos napra



ROPOGÓS MÜZLI SZELET

Hozzávalók:

- 180gr zabpehely
- 20gr darált mandula, dió, kókuszreszelék

- 15 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva 

- 10 dkg darabos mag (dió, mogyi, mandula) 
- 15dkg agave szirup (méz is lehet)

Opcionális: bármi, ami eszedbe jut ezeken kívül
Elkészítés:

Olvaszd fel a szirupot, mézet, majd tedd bele az összes hozzávalót. A ragacsos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb. fél óra alatt kisütjük 180fokon. Hagyd kihűlni!





PUHA ZABKEKSZ

Hozzávalók:
1 nagy tojás
100 g  aprószemű zabpehely
1 banán összenyomkodva
fél tk. szódabikarbóna
eritritol


Opcionális: mazsola, mogyoró, dió, mandula (darabosan), kókuszreszelék, aszalt gyümölcsök összevágva


Elkészítés: mindent összekeverünk Annyi kókusztejet adj hozzá, hogy könnyen tudd keverni, de massza állagú maradjon. Sütőpapíros tepsibe kis halmokat teszünk, lenyomkodjuk vizes kézzel, mert ragadós, majd előmelegített sütőben  kb. 15-20 percig sütjük, 170 fokon. Vigyázz, hogy ne pörköld oda az alját, illetve ne süsd túl, mert akkor könnyen ki fog száradni! Akkor már jó lesz a kekszed, ha a közepe egy nagyon picit még puh, zárd el a sütőt, és hagyd s sütőben!!!! kihűlni és megszilárdulni!


Még több receptért, kövess a facebook oldalamon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...