2015. augusztus 5., szerda

Táplálékkiegészítőkről (biotechusa)


Nagyon sokat kérdeztetek a táplálékkiegészítőkről.

Az aminosavakra mindenesetben szükségünk van, ezek testünk építőkövei.

Az fehérjeszegény étkezés és az aminosav hiánya okozhat fáradtságot, allergiát, emésztési gondokat. Amikor fehérje tartalmú ételt eszünk, akkor testünk a fehérjéket aminosavakká alakítják, ezek a bélrendszerben felszívódva jutnak a sejtekbe és épülnek újjá.

Az aminosavak előnyösek a bőrünkre nézve, ápolják az ínszalagokat, a belsőszerveinket a hajat, a körmeinket.   

Aminosavat tartalmaznak elsősorban az állati eredetű ételek, mint a csirkemell, pulykamell, halak és még a tojás is. Egy sportoló embernek napi szinten a 2-2,5gr fehérjét, a diétázónak akár 3-4gr-ot is lehet fogyasztani testsúly kilogrammonként. 

A biotechusa termékei közül elsősorban az amino essentials izesített porállagú táplálékkiegészítőt ajánlom, ebből finom italt készíthetsz egésznap fogyaszthatod, de leginkább az edzésed körüli időpontban.


A 100% L-Glutamine és 100% BCAA ízesítettlen porok testépítők körében kedvelt - én ezeket iszom.


Nem olyan rég jelent meg a BCAA Flash, ami szuper ízű aminosav por, szintén italként fogyasztható.

A tabletták verziókkal ugyanaz a hatás érhető el, Azonban én nem részesítem ezeket előnyben, mert túl nagyok, és egy idő után már a torkom fáj a sok tablettától.

Hogy kinek ajánlom?
Elsősorban fontos a táplálkozási szokásaidat megváltoztatni, jó útra terelni és betartani célodnak megfelelően, majd jöhetnek az aminosavak. Ha épp beteg vagyok, évente egyszer esetleg egy nátha elkap, akkor is a BCAA-Glutamin kombinációt fogyasztom frissen facsart citromlével és gyógyteával. Az aminosavak akkor is fontosak, ha épp betegek vagyunk.

A proteinporok pedig szerintem alap! Ezekkel akár az édességutáni vágyadat is csillapíthatod, továbbá kiegészíted vele a napi fehérjebeviteledet is! A fehérje porok is tartalmaznak aminosavakat. Rá van írva az adagolás és az is, hogy mennyi és milyen fajta aminosav van benne. Kedvencem a Biotech USA Iso Whey Zero itala. Szénhidrát, zsír és cukormentes. Tiszta fehérje!

A legjobban összeszedett FEHÉRJE KALAUZ itt olvasható!

Zsírégetők: elsősorban a táplálkozás betartásával próbálj meg lefogyni, ha már az utolsó 5 kilónál vagy, akkor jöhetnek a termogenikus zsírégetők. ZSÍRÉGETŐ KALAUZ

Energizálók: jól jönnek az edzés előtt. Kávé ivás helyett használj koffein tablettát. Számold csak ki mennyi kávét és tejet iszol meg csak úgy egy nap! Upsz! Ugye-ugye...  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...