2015. augusztus 6., csütörtök

Vidd magaddal keksz

Süsd meg előző nap, sőt másnapra sokkal finomabb lesz.
 
Az alaptésztája:
100gr zabpehely
magok: 15gr mandula, 15gr mogyoró, 15gr dió
2 tojás
Eritrit
0,5dl kókusztej
1 kiskanál szódabikarbóna

Opciók: fahéj, aszalt gyümölcsök, kókuszreszelék … fantáziádra van bízva
Kézzel kikeverjük a hozzávalókat, majd előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 15 percig sütjük, 180 fokon. Ne égjen oda az alja, próbáld meg középre tenni a sütőben.

Ha inkább sósan szeretnéd, akkor a tésztába a magok szakasznál napraforgómag, tökmag és szezámmag kerül bele, opcióknál pedig a sajt, lenmag.  

Tápértékek opciók nélkül mindkét verzióra:

100gr=276kcal, 12gr fehérje, 22 gr szénhidrát, 14,5gr zsír

Sokat javíthatsz az értékeken, ha  100gr zabpehely egy részét (!) proteinnel vagy NoCarb rost sütőmixszel pótolod.  



Ez pedig egy másik, puhább keksz, amit gyümölccsel kombinálhatsz, így a szénhidrát értéke igencsak magas, de magas napokon tökéletes eledel.



Puha zabkeksz  almás vagy banános

Hozzávalók:
1 nagy tojás vagy 2 kicsi
120 g aprószemű zabpehely
1 banán (pici tejjel leturmixolva) vagy 1 alma reszelve
fél zacsi sütőpor
eritrit


Opcionális: mazsola, mogyoró (durvára darálva), kókuszreszelék étcsoki-darabkák
Elkészítés: mindent alaposan összekavarjuk. Ha túl sűrű lenne, akkor egy pici vizet tegyél hozzá. Ne legyen folyós, inkább ragadós. Sütőpapíros tepsire tegyél egy-egy evőkanálnyit. A kanalat előtte mártsd meleg vízbe. 180 fokon kb. 15 percig süsd, Akkor jó, ha a teteje barnul, de a közepe még puha. A sütőben hagyd kihűlni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...