Süsd meg előző nap, sőt másnapra sokkal finomabb lesz.
Az alaptésztája:
100gr zabpehely
magok: 15gr mandula, 15gr mogyoró, 15gr
dió
2 tojás
Eritrit
Eritrit
0,5dl kókusztej
1 kiskanál szódabikarbóna
Opciók: fahéj, aszalt gyümölcsök,
kókuszreszelék … fantáziádra van bízva
Kézzel kikeverjük a hozzávalókat, majd előmelegített sütőben,
sütőpapíros tepsiben 15 percig sütjük, 180 fokon. Ne égjen oda az alja, próbáld
meg középre tenni a sütőben.
Ha inkább sósan szeretnéd, akkor a tésztába a magok szakasznál
napraforgómag, tökmag és szezámmag kerül bele, opcióknál pedig a sajt, lenmag.
Tápértékek opciók nélkül mindkét verzióra:
100gr=276kcal, 12gr fehérje, 22 gr szénhidrát,
14,5gr zsír
Sokat javíthatsz az értékeken, ha 100gr zabpehely egy részét (!) proteinnel vagy NoCarb rost sütőmixszel pótolod.
Ez pedig egy másik, puhább keksz, amit gyümölccsel kombinálhatsz, így a szénhidrát értéke igencsak magas, de magas napokon tökéletes eledel.
Puha zabkeksz almás vagy banános
1 nagy tojás vagy 2 kicsi
120 g aprószemű zabpehely
1 banán (pici tejjel leturmixolva) vagy 1 alma reszelve
fél zacsi sütőpor
eritrit
Opcionális: mazsola, mogyoró (durvára darálva), kókuszreszelék étcsoki-darabkák
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése