Az alapötlet a sima NoCarb kalácsból és a NoCarb pitéből jött.
A tölteléket ne sajnáljátok, nekem a fotón az első verzió volt, amibe még nem tudtam mennyi töltelék kell, a második úgy elfogyott, hogy nem volt időm fotózni, karácsonyig még lesz kísérletezés bőven...
Hozzávalók:
- 90 g
NoCarb Rost sütőmix
- 40 g
olvasztott kókuszzsír
- 1
csomag sütőpor
- 1
csipet só
- 3 tojás
- 55 g
natúr joghurt
- 100 g
édesítő
- Ízlés
szerint vanília
- 7 g
élesztő egy evőkanál meleg vízzel összekeverve.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hagyjuk pihenni 10
percet. Ez alatt az idő alatt szépen összeáll és formázhatóvá válik.
Három tölteléket készítünk. 100gr lereszelt, kinyomkodott cukkinira van szükség, amit háromfelé osztva elkeverünk az alábbiak szerint:
Három tölteléket készítünk. 100gr lereszelt, kinyomkodott cukkinira van szükség, amit háromfelé osztva elkeverünk az alábbiak szerint:
1.
eritrit – kakaópor – 33gr reszelt
cukkini,fahéj, rumaroma
2.
eritrit – darált dió – 33gr reszelt
cukkini, fahéj, szegfűszeg, rum- és/vagy vaníliaaroma cseppek (alma a cukkini
helyett, de változik a CH tartalom)
3.
eritrit – darált mák – 33gr reszelt cukkini,
vanília aroma, citromhéj (opciós: meggy kinyomkodva a cukkini helyett, de
változik a CH tartalom)
Majd 3 cipócskára osztjuk, amelyeket hengerbe sodrunk kinyújtjuk és háromféleképpen
megtöltjük, majd szépen összetekerjük egyesével őket, majd szorosan egymás
mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Az egész tepsit egy
sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és így sütjük meg. Mindenképpen tegyük
sütőzacskóba – hogy könnyű állagú kalácsot kapjunk.
Hagyjuk a kalácsot pihenni kb. fél órát, majd betesszük s ütőbe és addig sütjük, amíg a teteje arany-barnára sül.
Hagyjuk a kalácsot pihenni kb. fél órát, majd betesszük s ütőbe és addig sütjük, amíg a teteje arany-barnára sül.
Ha már szép a teteje, ki lehet vágni a zacskót és meg lehet kenni a kalács tetejét tojással. Visszadugjuk a sütőbe további 5-10 percre, majd kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni, ezután szeletelhető, fogyasztható.
Vigyázz, nagyon finom!
Kedves Saci! A töltelékhez való mennyiség már a "ne sajnáljátok" mennyisége vagy ehhez adjunk még? :-)
VálaszTörlésKöszönöm.
szia. Szerintem mehet bele bőven, ki hogy szereti. A fotón az látszik, amihez még mehet. A recept egy normál mennyiség. Ha marad töltelék akkor magában is finom :)
VálaszTörlés