Rá kellett jönnöm, hogy a pizza titka a feltétben rejlett: ez valami mennyei.
A NoCarb pizza tészta alapja:
- 50 g NoCarb Rost sütőmix
- 1 tojás nagyobb
- 1 evőkanál olaj
- 10gr porélesztő langyos vízben feloldva
- só, bors, oregánó
Feltét:
- paradicsom szósz helyett nálam Spar Stevia ketchup
- feketeerdei sonka (20% alatti zsírtartalommal tescoban vettem)
- krémsajt kávés kanállal ide-oda a sonkára (lidl linessa sajtkrém, vagy aldi soft cheese)
- parmezán sajt reszelve
Az élesztőt
feloldjuk a vízben, majd az összes hozzávalóval együtt jól eldolgozzuk. Hagyjuk
állni a tésztát kb 5 percig, majd kinyújtjuk. Pizza sütő lapra és sütőpapírral tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon 12-13 percig sütjük, majd kivesszük. Ami eddig alul volt az kerül
felülre, megkenjük pizza alappal, rátesszük a feltétet, visszatesszük a sütőbe
15-20 percre – feltéttől függően, majd az utolsó 3-5 percben rászórjuk a
sajtot, és hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon, rásüljön.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése