2015. október 22., csütörtök

NoCarb pizza a legfinomabb verzió

Táplálkozási tanácsot kért tőlem egy fiatal hölgy, aki már egy ideje követ a Facebookon és itt a blogon. Rajtam keresztül ismerte meg a NoCarb termékeket is, köztük a sütőmixet, amiből isteni finom pizzákat is készít otthon, most már nem csak magának, de a párjának is. Elmesélte, hogy ő fekete erdei sonkát és a mascarpone sajtot ötvözi, amitől nagyon jó íze lesz a pizzának

Rá kellett jönnöm, hogy a pizza titka a feltétben rejlett: ez valami mennyei.

A NoCarb pizza tészta alapja:
  • 50 g NoCarb Rost sütőmix
  • 1 tojás nagyobb
  • 1 evőkanál olaj
  • 10gr porélesztő langyos vízben feloldva
  • só, bors, oregánó

Feltét:
  • paradicsom szósz helyett nálam Spar Stevia ketchup
  • feketeerdei sonka (20% alatti zsírtartalommal tescoban vettem)
  • krémsajt kávés kanállal ide-oda a sonkára (lidl linessa sajtkrém, vagy aldi soft cheese)
  • parmezán sajt reszelve

Az élesztőt feloldjuk a vízben, majd az összes hozzávalóval együtt jól eldolgozzuk. Hagyjuk állni a tésztát kb 5 percig, majd kinyújtjuk. Pizza sütő lapra és sütőpapírral tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon 12-13 percig sütjük, majd kivesszük. Ami eddig alul volt az kerül felülre, megkenjük pizza alappal, rátesszük a feltétet, visszatesszük a sütőbe 15-20 percre – feltéttől függően, majd az utolsó 3-5 percben rászórjuk a sajtot, és hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon, rásüljön.
 
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...