2015. november 23., hétfő

Madártej és haboskávé szelet

A család kedvence lett nálunk a madártej szelet és a haboskávé szelet.
Mindkettőt a rostmixből készítem, ettől alacsony szénhidrát tartalmú sütemény, akár ünnepekre is.


A piskóta hozzávalói:

6 tojásfehérje
30gr sütőmix
1/2 csomag sütőpor
édesítő

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőmixet, a sütőport és az édesítőt.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük egy 20x30cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.

Eközben lekészítjük a krémet:
6 tojássárgája
1 ek konjak liszt
3dl tej
édesítő
20dkg  vaj

A tojássárgákat az édesítővel kikeverjük, a konjak lisztet a 3dl tejjel simára rázzuk egy shakerben, a két keveréket együtt a tűzre tesszük és sűrűsödésig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk botmixerrel a szobahőmérsékletű vajat.
Ez az alap.
Javaslom a piskóta részt előző nap megcsinálni, hagyni kihűlni és a vaja még este kitenni a pultra, hogy másnap, mikor a krém készítéséhez látunk, akkor már jó állaga legyen.


Madártejes verziónál:
A tészta marad sima fehér, a krémbe pedig teszünk fahéjat és vanília aromát, vaníliás proteint rakjunk.


Habos kávé verziónál:
A tésztába egy evőkanál holland kakaóport teszünk, a krémbe pedig tiramisus proteint, nescafét, rumaromát rakjunk.

Ha a krémet rákanalaztuk, tegyük hűtőbe. Addig habfixálóval keverjünk ki 3dl tejszínt, ez jön a krémes rétegre.

Tetejére mindkettőnek cukormentes csokoládét reszeljünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...