Mindkettőt a rostmixből készítem, ettől alacsony szénhidrát tartalmú sütemény, akár ünnepekre is.
A piskóta hozzávalói:
6 tojásfehérje
30gr sütőmix
1/2 csomag sütőpor
édesítő
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőmixet, a sütőport és az édesítőt.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük egy 20x30cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.
Eközben lekészítjük a krémet:
6 tojássárgája
1 ek konjak liszt
3dl tej
édesítő
20dkg vaj
A tojássárgákat az édesítővel kikeverjük, a konjak lisztet a 3dl tejjel simára rázzuk egy shakerben, a két keveréket együtt a tűzre tesszük és sűrűsödésig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk botmixerrel a szobahőmérsékletű vajat.
Ez az alap.
Javaslom a piskóta részt előző nap megcsinálni, hagyni kihűlni és a vaja még este kitenni a pultra, hogy másnap, mikor a krém készítéséhez látunk, akkor már jó állaga legyen.
Madártejes verziónál:
A tészta marad sima fehér, a krémbe pedig teszünk fahéjat és
vanília aromát, vaníliás proteint rakjunk.Javaslom a piskóta részt előző nap megcsinálni, hagyni kihűlni és a vaja még este kitenni a pultra, hogy másnap, mikor a krém készítéséhez látunk, akkor már jó állaga legyen.
Madártejes verziónál:
Habos kávé verziónál:
A tésztába egy evőkanál holland kakaóport teszünk, a krémbe
pedig tiramisus proteint, nescafét, rumaromát rakjunk.
Ha a krémet rákanalaztuk, tegyük hűtőbe. Addig habfixálóval
keverjünk ki 3dl tejszínt, ez jön a krémes rétegre.
Tetejére mindkettőnek cukormentes csokoládét reszeljünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése