Nem maradhat el a gesztenye karácsonykor sem. A Paleo konyha újságban láttam egy szép gesztenyés tekercset, ezt alakítottam át NoCarbos gesztenyés alagúttá.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 200 g cukkini reszelve
- 30 g NoCarb sütőmix
- 10 g kakaópor
- 1 tojás
- 40 g eritrit
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér (mézeskalácsfűszer keverék)
- 10 g kókuszzsír olvasztva
- fél zacsi sütőpor
- kevés víz
Összekevertem és megsütöttem egy közepes tepsiben 180 fokon 20 perc alatt. Még melegen feltekertem a sütőpapírral együtt és konyharuhába tekerve hagytam kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor jön a krém.
Krémhez:
- 250gr cukrozatlan natúr gesztenyepüré
- 1 tk NoCarb konjak liszt
- 3 ek eritrit
- rum aroma
- 50gr puha vaj
- 1,5 dl 30%-os tejszín
Az egészet összekevertem és megkentem vele a piskótát. Feltekertem és a maradék krémmel a külső részt is befedtem.
Karácsonyi gesztenyés alagút
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése