Nálunk nagy kedvenc ez a csirkés alagút, ez egy olyan étel, amit a gyerekek is imádnak. Sajnos, nekem eléggé válogatósak a fiúk, így fordul elő az, hogy a karácsonyi asztalon is három, de akár négy féle étel kerül felszolgálásra.
Egy őzgerinchez elegendő adag, de nálunk kettőt, vagy hármat kell csinálni.
- 30dkg csirke, vagy pulykamell felkockázva enyhén fűszerezve
- 30dkg reszelt sajt (10 trapista, 10 ementáli, 10 füstölt)
- 2 tojás
- 1 evőkanál NoCarb rostmix (vagy valamilyen liszt, de akkor két kanál)
- 2 ek. tejföl
- 200gr bacon
A hozzávalókat, a bacon kivételével összekeverem egy tálban, és kibélelem baconnal az őzgerinc formát, úgy, hogy minden oldalon kilógjon a szalonna, mert rá kell majd hajtani a masszára. A sajtos csirkét belekanalazom és ráhajtogatom a bacon kilógó részeit. Mehet a sütőbe! Nem kell lefedni! 200 fokon 30 percig sülhet. Idáig, akár előző nap is elkészítheted. Amikor kiveszed, ki kell fordítanod egy tepsire, hogy a másik felét is megpiríthasd. Mehet vissza a sütőbe a bacon pirulásáig. Ha kész, akkor lehet jó éles késsel szépen szeletelni.
Köretnek ajánlom hozzá:
- saláta, friss zöldségekkel
- basmati rizs mandulával
- párolt zöld zöldségek
Sajtos csirkés alagút
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése