2015. december 17., csütörtök

Sajtos csirkés alagút

Nálunk nagy kedvenc ez a csirkés alagút, ez egy olyan étel, amit a gyerekek is imádnak. Sajnos, nekem eléggé válogatósak a fiúk, így fordul elő az, hogy a karácsonyi asztalon is három, de akár négy féle étel kerül felszolgálásra.


Egy őzgerinchez elegendő adag, de nálunk kettőt, vagy hármat kell csinálni.


  • 30dkg csirke, vagy pulykamell felkockázva enyhén fűszerezve

  • 30dkg reszelt sajt (10 trapista, 10 ementáli, 10 füstölt)

  • 2 tojás

  • 1 evőkanál NoCarb rostmix (vagy valamilyen liszt, de akkor két kanál)

  • 2 ek. tejföl

  • 200gr bacon

sajtos baconos csirkeA hozzávalókat, a bacon kivételével összekeverem egy tálban, és kibélelem baconnal az őzgerinc formát, úgy, hogy minden oldalon kilógjon a szalonna, mert rá kell majd hajtani a masszára. A sajtos csirkét belekanalazom és ráhajtogatom a bacon kilógó részeit. Mehet a sütőbe! Nem kell lefedni! 200 fokon 30 percig sülhet. Idáig, akár előző nap is elkészítheted. Amikor kiveszed, ki kell fordítanod egy tepsire, hogy a másik felét is megpiríthasd. Mehet vissza a sütőbe a bacon pirulásáig. Ha kész, akkor lehet jó éles késsel szépen szeletelni.


 


Köretnek ajánlom hozzá:


  • saláta, friss zöldségekkel

  • basmati rizs mandulával

  • párolt zöld zöldségek

 



Sajtos csirkés alagút

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...