2015. december 22., kedd

Ropogtass finomat szilveszterkor is

Háromféle sós ropogtatni valót hoztam nektek, valamint rájöttem, hogy miként kerülhetem el, hogy ne kelljen nyújtanom a tésztát.


Az alapötlet innen jött.


CHIA MAGOS ROPOGÓS


  • Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje

  • 15 dkg olvasztott vaj

  • 1/4 tk. só

  • 10 dkg chia mag

  • 5 dkg szezámmag

  • 30gr NOCarb sütőmix

  • 1/4 tk szalalkáli

A tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott vajat, a sót. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben  kb 8-10 perc alatt megsülnek, akkor lesz jó ropogós, ha arany barnára sül a széle, ez sütőnként kicsit változó lehet, többször ellenőrizd. Hagyd kihűlni teljesen, melegen még nem ropogós.


 


SOKMAGOS ROPOGÓS


Hozzávalók:


  • 10dkg magok (len, napraforgó, szezám)

  • 1/2 tk. só (ízlés szerint)

  • 1 tk. őrölt kömény (opcionális)

  • 2 tojás

  • 30gr sütőmix

  • 1,5 dl víz

 


A hozzávalókat keverd össze. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben  kb 6-8 perc alatt megsülnek,.


WP_20151221_18_14_59_Pro


MÁKOS KÓKUSZOS kréker


Hozzávalók:


  • 10 dkg kókuszliszt

  • 15gr NoCarb sütőmix

  • 3 dkg mák (egész)

  • 2 dl langyos víz

  • 1/4 tk. só (ízlés szerint)

  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj vagy zsír

 


A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a vizet, keverd el, majd az olvasztott kókuszolajat is dolgozd bele. Ha esetleg száraz lenne a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet tegyél még hozzá. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben  kb 10-12 perc alatt megsülnek.


 


 



Ropogtass finomat szilveszterkor is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...