Háromféle sós ropogtatni valót hoztam nektek, valamint rájöttem, hogy miként kerülhetem el, hogy ne kelljen nyújtanom a tésztát.
Az alapötlet innen jött.
CHIA MAGOS ROPOGÓS
- Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1/4 tk. só
- 10 dkg chia mag
- 5 dkg szezámmag
- 30gr NOCarb sütőmix
- 1/4 tk szalalkáli
A tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott vajat, a sót. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben kb 8-10 perc alatt megsülnek, akkor lesz jó ropogós, ha arany barnára sül a széle, ez sütőnként kicsit változó lehet, többször ellenőrizd. Hagyd kihűlni teljesen, melegen még nem ropogós.
SOKMAGOS ROPOGÓS
Hozzávalók:
- 10dkg magok (len, napraforgó, szezám)
- 1/2 tk. só (ízlés szerint)
- 1 tk. őrölt kömény (opcionális)
- 2 tojás
- 30gr sütőmix
- 1,5 dl víz
A hozzávalókat keverd össze. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben kb 6-8 perc alatt megsülnek,.
MÁKOS KÓKUSZOS kréker
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszliszt
- 15gr NoCarb sütőmix
- 3 dkg mák (egész)
- 2 dl langyos víz
- 1/4 tk. só (ízlés szerint)
- 2 ek. olvasztott kókuszolaj vagy zsír
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a vizet, keverd el, majd az olvasztott kókuszolajat is dolgozd bele. Ha esetleg száraz lenne a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet tegyél még hozzá. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben kb 10-12 perc alatt megsülnek.
Ropogtass finomat szilveszterkor is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése