Drága Nagymamám volt, aki gyerekkoromban rengeteg barackos buktát készített nekünk vasárnaponként. De már nem tudom megmondani, hogy mikor ettem utoljára barackízes buktát. Hát most megcsináltam a ditétás buktát!
- 90gr NoCarb rostmix
- 1dl mandulatej langyosan
- 6gr porélesztő a langyos tejbe
- 6gr sütőpor a rostmixbe
- eritrit 50gr
- 1 tojás
- 40gr olvasztott vaj
- 70gr natúr joghurt
Tetejére: 1 felvert tojás és egy marék darált dió.
A fentieket összegyúrtam, pihentettem, majd kinyújtottam. 8 felé vágtam és mindegyik közepébe egy-egy teáskanálnyi dia-wellness kajszibarack lekvárt tettem. Bebugyoláltam a cukormentes kis bagyukat, ahogy apukámtól láttam, jó szorosan egymás mellé tettem egy tepsibe. Megkentem felvert tojással és a tetejét egy pici darált dióval szórtam meg.
A tepsit alufóliával befedtem és 170 fokon alsó-felső sütéssel, légkeveréssel sütöttem kb. 30-40 percig. Levettem a fóliát és feljebb tettem a sütőben, felső sütésre kapcsoltam 200 fokra. Míg megpirult a teteje (kb. 10 perc) hagytam még bent.
Tápérték 1db-ra: kcal: 55.62, fehérje: 2.35gr, szénhidrát: 2.91gr, zsír: 3.68gr
Diétás bukta NoCarb rostmixből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése